Romanii cumpara anual suplimente alimentare de 223 mil. euro, majoritatea pentru afectiuni digestive

0
353

Piata de suplimente alimentare din Romania inregistreaza cresteri semnficative de la an la an si a ajuns anul trecut la 223,5 milioane euro, mai mult de jumatate din aceasta valoare fiind reprezentata de produsele destinate sistemului digestiv si metabolic, potrivit datelor Cegedim, citate de importatorul si distribuitorul de de profil Secom.

Anul trecut, de la 1 iunie, TVA la alimente a scazut de la 24% la 9%, cota aplicandu-se si sumplimentelor alimentare.

Secom ia drept comparatie anul 2005, si arata ca in 10 ani, piata de suplimente alimentare a crescut cu peste 200%, cuprinzand in prezent 18.000 de produse, vandute legal, de aproximativ 150 de producatori.

Cealalta jumatate din piata este impartita intre suplimentele alimentare din segmentul genito-urinar – 8,4%, sisitem cardiovascular – 7,3%, sistem respirator – 7,3%, afectiuni diverse – 6,6%, sistem musculo-scheletic – 5,6%, organe senzoriale – 3,4%, sistem nervos – 3,3% si sistem sanguin – 1%.

Queisser Pharma Romania, 5,8 milioane euro din suplimente alimentare pentru un stil de viata sanatosCITESTE SI Queisser Pharma Romania, 5,8 milioane euro din suplimente alimentare pentru un stil de viata sanatos.

Referitor la relatiei romanilor cu suplimentele alimentare, potrivit unui studiu Strategys citat de Secom, 1 din 2 romani le-au incercat vreodata, 9 din 10 se declara asdeptii medicamentelor calsice pentru tratarea diverselor afectiuni, iar 1 din 3 le-au utilizat in ultimele sase luni.

Trei sferturi dintre consumatorii de suplimente alimentare sunt femei cu varste intre 26 si 55 de ani, 90% au studii medii si superioare si peste 60% au un loc de munca stabil. De asemenea, 82% achizitioneaza suplimente pentru ei, dar si pentru alti membri ai familiei.

Secom este specializata in importul, promovarea si comercializarea de produse naturale pentru sanatate si frumusete.

Compania, detinuta de sotii Lucia si Andrei Costea, a anuntat la inceputul anului ca vrea sa accelereze ritmul de dezvoltare in 2016 si sa ajunga la afaceri de 15,5 milioane euro, de la 12,2 milioane euro anul trecut, sa continue deschiderea de magazine si sa dubleze investitiile in promovare.

Printre competitorii Secom se numara Walmark, Prisum International Trading (Himalaya), Biofarm, Fitterman Pharma sau Queisser Pharma.