2016, anul in care gelateria isi intra pe deplin in drepturi

0
1757

Industria inghetatei a cunoscut o dezvoltare marcanta in ultimii ani. In acest domeniu se poate spune ca piata s-a autoeducat, eliminand unele sortimente, sprijinind altele, ridicand astfel standardele la nivel occidental.

Spre deosebire de inghetata produsa la nivel industrial, inghetata artizanala, cea pe care o numim „gelato”, s-a dezvoltat mai lent, datorita faptului ca, pana acum sase-sapte ani, piata nu facea diferentierea intre cele doua tipuri de inghetata, iar gelaterii specializate erau putine.

Ca furnizor de ingrediente si concepte pentru industria alimentara, am creat un domeniu complet dedicat gelateriei, cuprinzand gama Cremolinea de ingrediente pentru inghetata artizanala (stabilizatori, arome, paste, preparate cu fruct, baze, topping, siropuri, decoruri etc.), precum si o oferta variata de masini pentru inghetata, prin parteneriatul cu Carpigiani, producatorul numarul 1 de echipamente pentru gelaterie.

Clientii isi doresc de la noi solutii, si asta le oferim: solutii complete pentru deschiderea unei gelaterii, pentru un punct sau mai multe de vanzare de inghetata soft, pentru diversificarea paletei de produse, pentru imbunatatirea retetelor. Prin posibilitatea de a combina oferta de ingrediente cu cea de echipamente si cu consiliere tehnica si de marketing, suntem in masura sa oferim orice tip de solutii: de la alegerea gusturilor pentru un nou sezon si implementarea retetelor, pana la dotarea gelateriei. Astfel, ne mandrim ca am avut o contributie consistenta la cresterea acestui domeniu, nu numai prin comercializare, ci si prin asistenta acordata clientilor, monitorizarea trendurilor, seminarii de inovatii si training, probe si testari la client.

Piata romaneasca de gelaterie urmeaza un trend categoric ascendent in ultimii ani, fapt pe care il putem confirma atat prin prezenta din ce in ce mai consistenta la seminariile si cursurile noastre de gelaterie, cat si prin cifra de afaceri crescatoare pe echipamente de preparare a inghetatei si pe ingrediente.

INCADRANDU-SE IN CATEVA DINTRE CELE MAI IMPORTANTE TENDINTE DIN DOMENIUL INDUSTRIEI ALIMENTARE, GELATERIA S-A TRANSFORMAT, DINTR-O NISA, INTR-UN SEGMENT DE SUCCES AL INGHETATEI LA NIVEL MONDIAL

gelaterie

Trend: Premium. Cu toate curentele pro dieta, „low fat”, numararea caloriilor, controlul portiilor, atunci cand ne dorim un desert, il cautam pe cel mai bun. Iar inghetata artizanala se incadreaza perfect in aceasta tendinta – ingrediente premium, decoruri bogate, fructe proaspete sau topping.

Trend: Convenience. Nevoia de confort, de produse „la indemana”, convenabile, este una dintre cele mai puternice tendinte actuale. Lipsa timpului necesar prepararii acasa a deserturilor ne face sa cautam totusi o modalitate de „rasfat”, pe care o putem gasi in gelaterie. Iar promisiunea racoroasa este irezistibila, fie ca suntem cu copiii, cu familia, cu grupul de prieteni, sau chiar intr-o intalnire de afaceri.

 

Trend: Diversitate. Avantajul major al inghetatei artizanale este faptul ca ofera infinite posibilitati de aromatizare, decorare si combinare, datorate faptului ca productia se realizeaza la capacitati relativ mici si modul de prezentare si de servire permite realizarea unei multitudini de variante. Intr-o vascheta, o cupa, sau chiar in cornet, exista posibilitatea de a completa, rotunji sau personaliza inghetata cu diverse componente de decor ca: topping, cu bucati de ciocolata, alune, cu „variegato” de fructe, biscuiti, piscoturi sau se pot realiza amestecuri din diferite variante de gust de inghetata cu cafea rece, cappuccino, caffe frappe, bauturi alcoolice etc.

Trend: Tailor-made. Personalizarea produsului in functie de gustul dorit constituie un atu pentru consumator. Ne putem alege combinatia de gusturi dorita, cu toppingul sau decorul dorit, fiind creatorii propriilor noastre inghetate.

Trend: Natural, Clean Label & Fresh. Probabil ca gelateria este unul dintre domeniile cel mai bine explicate prin aceste tendinte datorita ingredientelor utilizate (lapte integral, frisca, fructe, ciocolata, paste cu continut ridicat de fruct, preparate cu fructe si incluziuni pentru decorare etc.). Mai mult decat atat, inghetata din gelaterie se incadreaza in categoria de produse proaspete, deoarece vaschetele sunt mereu umplute cu alta si alta inghetata proaspata, consumandu-se rapid.

Trend: Healthy. Desi e greu de crezut ca inghetata artizanala, cu continutul sau ridicat de zahar si grasimi din frisca, s-ar putea incadra intr-o astfel de eticheta, iata ca se gasesc si aici variante care satisfac aceasta cerinta a consumatorilor: inghetata pe baza de iaurt (care s-a constituit deja intr-un subdomeniu al gelateriei) si sorbetul – inghetata de fructe preparata pe baza de apa, fara grasime.

Trend: Food-service. Piata reprezentata de domeniul HoReCa reprezinta o piata cu un imens potential de dezvoltare, care abia de cativa ani a inceput sa se dezvolte mai accentuat si in Romania. Majoritatea restaurantelor au in meniu, ca desert, inghetata, si chiar mai mult decat atat, la multi inghetata reprezinta desertul principal. Totodata, multe cofetarii au in paleta sortimente de inghetata, fie ca desert pregatit pentru servire, fie masini de inghetata soft sau chiar vitrine de gelaterie, care, pozitionate strategic, constituie un punct important de atractie pentru clienti pe perioada verii.

Trend: Taste. Cu toate tendintele si curentele actuale, varietatea si inovatia in gust reprezinta tendintele prioritare, care transcend domeniul inghetatei artizanale, multe dintre ele transferandu-se si inghetatei industriale, sau altor domenii.

Aromelor clasice, care detin clar suprematia (ciocolata, vanilie, capsuni), li se adauga in fiecare an inovatii, deoarece vitrina trebuie innoita constant, pentru a fi cat mai atractiva. Dintre aceste inovatii, cateva se transforma in tendinte, care se dezvolta si se extind, cum ar fi gama de gusturi italiene: zuppa inglese, amarena, baccio, tartuffo, biscotto, amaretti, etc.

Taste subtrend: Transfer. Asa cum dinspre gelaterie se transfera multe gusturi spre inghetata industriala, si inghetata artizanala incearca sa „imprumute” concepte din dulciuri, patiserie si bauturi. In paleta noastra exista de exemplu gusturi ca biscotti, brownies, Rafaello, Snickers, Pancake, placinta cu mere, baclava, Mojito, Pina Colada sau whisky cream, care fac deliciul consumatorilor si ilustreaza perfect acest trend.

Taste subtrend: Mix & Match. Pentru consumatorii sofisticati, sau pentru cei care agreeaza jocurile de arome, s-au dezvoltat variante picante de ciocolata-chilli, fructe exotice-chilli/piper, caramel sarat, aloe vera, iar acolo unde imaginatia creatorilor a fost lasata sa zburde s-a intrat chiar in domeniul savoury: inghetata de porumb dulce, morcovi, salata de legume, susan, sunca sau caviar.

gelaterieexpertarom

Piata romaneasca de gelaterie urmeaza un trend categoric ascendent in ultimii ani,

In prezent, gelateria pare ca are tendinta sa-si intre pe deplin in drepturi. Inghetata artizanala, produsa in laboratoarele de cofetarie si gelaterie, este o inghetata savuroasa, luxurianta. Realizata la rece (inghetata „soft”) in automate stradale sau freezere de laborator, sau la cald, acopera o gama variata de arome, de la cele clasice (ciocolata, vanilie, fructe etc.) la cele mai exotice: fructe exotice – guave, kiwano, sau dulce de leche, dulce de caramel, latte machiatto, pana cotta, panettone, ricotta, mascarpone, punch, zabaione, tartufo etc. Sau de la combinatiile simple ca vanilieciocolata, frisca-capsuni, ciocolata- alune, pana la cele mai elaborate si poate ciudate ca mar-scortisoara- latte machiatto, artar-nuci-tartufo, amaretto-capuccino, rom-portocalementa etc.
Expertarom Food Ingredients ofera producatorilor din industria alimentara, inca din 1995, o paleta complexa de arome, ingrediente si aditivi, completata de echipe de vanzari special dedicate pentru fiecare sector al industriei alimentare, sustinute de specialisti in domeniul tehnic, de cercetare, dezvoltare si controlul calitatii, expertiza de marketing si profesionalism absolut.

expertarom

Avantajul partenerilor nostri: pe langa acest pachet complet, orice client beneficiaza de o echipa de reprezentanti de vanzari, tehnologi si consilieri profesionisti si proactivi, aflata permanent la dispozitia sa pentru alcatuirea retetelor, solicitari tehnice, instruirea personalului, solutii de prezentare si creare a gamei, seminarii de inovatii sau seminarii specializate, consultanta de marketing.