Pack-age de la DSM deschide noi piete pentru branzeturi cu crusta naturala

NOUL PACK-AGE DE LA DSM ESTE O MEMBRANĂ PENTRU AMBALAREA BRÂNZEI, PERMEABILĂ LA UMIDITATE, CARE POATE FI FOLOSITĂ PENTRU A AMBALA ȘI CONSERVA BRÂNZETURILE CU CRUSTE NATURALE.

0
387

DSM spune ca, in comparatie cu pungile de hartie traditionale si cu foliile (microperforate) ce opresc patrunderea oxigenului, calitatea branzei cu crusta este mentinuta pentru mai mult timp, avand ca rezultat o cantitate mai mica de branza alterata, precum si un termen de valabilitate mai lung, care, la randul sau, creeaza noi oportunitati de vanzare.

Permeabilitatea specifica a PackAge previne aparitia suprafetelor lipicioase sau noroioase pe branza, precum si pierderea aromei si a gustului de-a lungul intregului termen de valabilitate. Pack-Age este o solutie curata de etichetare si ambalare care imbunatateste calitatea crustei si evita cresterea nedorita a microorganismelor la suprafata branzei, spune DSM. Membrana permeabila la umiditate limiteaza pierderea in greutate a branzei in timpul procesului de maturare, precum si in timpul transportului si depozitarii, mentinand, in acelasi timp, proprietatile organoleptice si calitatea crustei.

Aplicabila specialitatilor din branza

Producatorii de branzeturi de specialitate sau de sezon, cum ar fi Raclette, Comté si Cantal, pot beneficia de cresterea perioadei de valabilitate de la trei pana la sase saptamani, in functie de tipul de branza. DSM spune ca o mai mare durata de viata deschide oportunitatea comercializarii respectivelor branzeturi pe mai multe piete din afara Europei, cum ar fi SUA, in conditiile in care cererea de branzeturi europene de specialitate este in crestere.

Amestec de polimeri

Purtatorul de cuvant al DSM a declarat pentru DairyReporter ca „una dintre cele mai eficiente optiuni pentru pastrarea branzei este utilizarea unei membrane naturale permeabile la umiditate, care permite acesteia sa «respire», precum si sa-si mentina calitatile pe intreaga durata de viata a produsului, incepand de la fabrica si pana cand acesta ajunge in farfuria consumatorului.

Solutia Pack-Age a DSM, protejata printr-un brevet, este o membrana cu mai multe straturi, care incorporeaza un amestec de polimeri, special dezvoltata pentru a fi utilizata la ambalarea branzei cu crusta, precum si pentru prelungirea duratei de viata a acesteia. Pack-Age poate fi utilizat sub forma unei pungi vacuumate gata de utilizat, atat pentru ambalarea complet automatizata, cat si pentru cea manuala. Pack-Age poate fi adaptat pentru a satisface nevoile specifice produsului ambalat (de exemplu, dimensiunea, gradul de permeabilitate etc.). Acest lucru face ca ambalajul sa poata fi mai usor de introdus pe liniile de fabricatie existente.”

Usor de inlaturat

DSM4DSM a declarat pentru dairyreporter.com ca Pack-Age este un material de ambalare care nu se lipeste de branza si poate fi usor de deschis si de indepartat. „Dupa ce branza a fost invelita in Pack-Age, ea este bine protejata si poate fi depozitata sau transportata in conditii de siguranta. De indata ce branza este gata pentru a fi  prelucrata in continuare (de exemplu, rasa sau feliata), sau plasata pe raftul distribuitorului, Pack-Age poate fi indepartat cu usurinta”, a explicat oficialul DSM.

Membrana previne formarea mucegaiului si pierderea umiditatii

DSMRaportul cost-eficienta al noii membrane variaza in functie de tipul de branza. Cu toate acestea, DSM considera ca utilizarea PackAge ofera „numeroase avantaje fata de metodele de ambalare traditionale”, cum ar fi folia „bariera” pentru aerul atmosferic, folia din material plastic microperforat sau folia de hartie.

„Toate acestea pot fi utilizate ca ambalaj temporar sau definitiv pentru a proteja suprafata branzei de instalarea microorganismelor externe si a bacteriilor. Cu toate acestea, branza poate fi afectata in continuare prin expunerea la microorganisme externe, calitatea aromei si a crustei produsului final putand suferi modificari.”

Optiunile de ambalare traditionale pot face ca crusta sa devina lipicioasa in timpul transportului sau depozitarii din cauza permeabilitatii reduse la umiditate. In plus, dezvoltarea mucegaiului pe suprafata branzei poate compromite termenul de valabilitate al produsului. Acest lucru inseamna ca poate exista o posibila compromitere a produsului si o pierdere de profit, inainte ca branza sa ajunga la consumator.

„Permitand branzei sa «respire», Pack-Age reduce riscul dezvoltarii microbiene sau pierderii extensive de umiditate. Acest lucru pastreaza crusta naturala a branzei in conditii optime si extinde perioada de valabilitate de la trei pana la sase saptamani, in functie de tipul de branza.”

Abilitatea de a utiliza mai mult material brut

Purtatorul de cuvant al DSM a precizat ca „aroma distinctiva si mirosul acestor branzeturi speciale, esentiale pentru consumatori, raman intacte.” Urmare a unei mai bune conservari a produsului, producatorii pot mentine, de asemenea, stocuri mai mari pentru mai mult timp, reducandu-se si cantitatea de produse alterate. „

Utilizarea Pack-Age permite producatorilor de alimente sa reduca pierderile de produse, sa utilizeze o cantitate mai mare de materii prime si sa mentina o calitate constanta a produsului. Beneficiile se pot contabiliza si pe partea de sustenabilitate, prin reducerea risipei de alimente si prin oferirea unei solutii naturale pentru conservarea branzei.”

Poate fi utilizat si pentru alte branzeturi

Potrivit reprezentantului DSM, Pack-Age este util, de asemenea, si pentru ambalarea altor branzeturi.

„Pack-Age este de asemenea potrivit pentru fermentarea naturala pentru tipurile de branza dure si semidure, cum ar fi Gouda, Parmezan, Manchego si Provolone. Datorita proprietatilor sale permeabile la umiditate , Pack-Age permite ca branza sa fermenteze in mod natural, fara a fi nevoie de acoperirea sau de spalarea suprafatei branzei pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului.

Pe langa oferirea unei protectii de inalta calitate a suprafetei branzei, solutia inovatoare DSM poate fi utilizata pentru a obtine un randament mai mare. Acest lucru inseamna ca producatorii de branza beneficiaza de productie si distributie imbunatatite si de o mai mare eficienta, oferind produse de buna calitate pentru consumatori si continuand sa isi extinda cota de piata. In plus, reducerea risipei de alimente contribuie puternic la adoptarea unui proces de productie durabila.”