Ce produse românești vor fi promovate la „Săptămâna verde 2020”?

0
57
Săptămâna Verde
Internationale Grüne Woche *** Local Caption *** International Green Week

Expoziţia internaţională „Săptămâna verde 2020” de la Berlin începe pe 17 ianuarie, unde producătorii români vor promova produse înregistrate pe scheme de calitate europene sau în curs de înregistrare, informează Agerpres.

Produsele vedetă la „Săptămâna Verde” vor fi Magiunul de prune Topoloveni (produs cu Indicaţie Geografică Protejată – IGP), Salamul de Sibiu (IGP), Telemeaua de Ibăneşti (produs cu Denumire de Origine Protejată – DOP), Novacul afumat din Ţara Bârsei (IGP), Scrumbia de Dunăre afumată (IGP), Cârnaţii de Pleşcoi (IGP), Telemeaua de Sibiu (IGP), Caşcavalul de Săveni (IGP), Salata cu icre de ştiucă de Tulcea (IGP), Salata tradiţională cu icre de crap (specialitate tradiţională garantată – STG), Plăcinta dobrogeană (IGP), precum şi produse înregistrate pe scheme de calitate naţionale.

Săptămâna Verde
Internationale Grüne Woche *** Local Caption *** International Green Week

La standul României din cadrul „Săptămânii Verde”, vor mai fi expuse și sloi/tocan de oaie, pastramă de oaie, babic, ghiudem, brânza de burduf în coajă de brad şi în membrană, batog de crap argintiu şi de somn, pastramă de crap argintiu şi de somn, sardeluţe, scrumbie marinată, zacuscă cu peşte şi diferite sortimente de siropuri, gemuri sau dulceţuri de fructe din fructe, produse de panificaţie şi patiserie (cozonaci, plăcintă cu dovleac, plăcintă cu brânză etc.), mere de Voineşti.

În ceea ce priveşte băuturile alcoolice, în cadrul standului românesc de la „Săptămâna Verde” vor fi disponibile pentru degustare pălincă, ţuică şi vin alb şi roşu.

Despre „Săptămâna Verde”

Săptămâna Verde este un eveniment destinat sectorului agricol și industriei alimentare, în marja acestuia fiind organizat Forumul Mondial al Miniștrilor Agriculturii, întâlniri la nivel de experți pe domenii de interes, dar și reuniuni ale mediului de afaceri.

Din anul 2013, România participă cu pavilion național la acest eveniment, având în vedere interesul manifestat de asociațiile din domeniu dar și componenta ministerială importantă.