Millennials

Globalizarea aduce cu sine o serie de tendințe precum creșterea interacțiunii dintre oameni, tehnologizarea la un ritm alert la nivel mondial, relațiile construite prin intermediul rețelelor sociale și hiper-personalizarea, a explicat Monika Milej, Marketing Manager CEE, Chr. Hansen, la INGREDIENTS SHOW.

„Este era puterii consumatorului, mult mai atent și mai dificil de a-l face să se implice. De aceea comunicarea trebuie să fie una constantă, personalizată, prin utilizarea marketingului 4.0 bazat pe conectarea cu clientul și care să constituie pentru client o nouă călătorie exploratorie se susținea în prezentare.”

Printre cele mai importante cinci tendințe ce pot fi observate în cazul milenialilor sunt enumerate următoarele: 1. Milenialii sunt creatori de conținut și custozi; 2. Milenialii vor să primească confirmări din partea celorlalți; 3. Milenialii alimentează experiența economică; 4. Milenialii redefinesc bogăția și luxul; 5. Milenialii sunt cei mai mari instigatori și influențatori ale noile tendințe ale pieței.

Ce este important pentru mileniali?

Milenialii vor să fie conectați emoțional cu brandurile pe care le achiziționează și care trebuie să le reflecte stilul de viață. Apreciază inovația, firmele trebuind să-și reinventeze produsele și să recreeze mereu noi căi care fac viața consumatorului mai ușoară, mai eficientă, mai bună și cresc utilitatea produselor. Ei vor ca firmele să fie transparente și nu vor ca acestea să urmărească doar profitul, ci să fie interesate și ca activitățile pe care ele le desfășoară să fie sustenabile. Firmele trebuie să pună nevoile consumatorilor pe primul loc și să le urmeze prin promisiuni.

„Din punctul de vedere al accesibilității, accesul la brand trebuie să se facă prin ambele canale -fizice și digitale – iar tranziția să fie fără întreruperi între cele două lumi. Accesibilitatea produselor și a serviciilor trebuie să se facă în fiecare zi.”

„Milenialii sunt foarte activi pe rețelele sociale și se uită la mai multe surse media, fiind influențați în deciziile de cumpărare de experiența altora. Ei caută produse sigure, clean label și doresc reducerea deșeurilor alimentare utilizând pentru aceasta de la kituri de livrare a cantității exacte de mâncare până la folosirea de produse secundare, într-o manieră nouă și inovatoare (atât companiile, cât și consumatorii se îndreaptă spre modalități de reducere a deșeurilor fără a compromite aroma, acceptarea produselor imperfecte și gestionarea mai bună a deșeurilor de către companiile mari).”

„Milenialii doresc să facă parte din procesul de dezvoltare a produsului, să colaboreze cu mărcile și să se distreze. Firmele pot să facă astfel de lucruri prin angajarea de fotografii, tutoriale video, bloguri.”

Chr Hansen, din pasiune pentru îmbunătățirea alimentației și a sănătății

„La Chr. Hansen suntem pasionați de îmbunătățirea alimentației și a sănătății. De aceea suntem mândri să spunem că ajutăm la hrănirea lumii. În fiecare zi produsele noastre naturale sunt consumate de peste un miliard de oameni din întreaga lume. Și vom continua să dezvoltăm soluții naturale pentru o sănătate mai bună.”

Monika Milej, Marketing Manager CEE Chr. Hansen

Prima ediție a INGREDIENTS SHOW a avut loc în perioada 6 – 7 septembrie, la Sovata, unde și-au dat întâlnire cei mai importanți furnizori de ingrediente și procesatorii din industria alimentară. La conferință au fost prezentate inovații, tendințe de consum și evoluții comerciale ce influențează astăzi industria prelucrătoare a produselor alimentare.