Cele mai noi ingrediente prezentate la Fi Europe 2015

Mii de vizitatori s-au adunat la centrul expozițional Paris Nord Villepinte din Franța la expoziția Food Ingredients Europe 2015 care prezintă cele mai recente noutăți în materie de ingrediente alimentare.

0
475

În jur de 1400 de expozanți internaționali își prezintă ingredientele, inovațiile și soluțiile pentru industria alimentară și ingrediente naturale, ambalare și procesare la expoziția FI Europe 2015 care se desfășoară în prezent în Franța.

Cu accent pe ingrediente sănătoase, compania Beneo prezintă modul în care ingredientele sale pot fi folosite pentru a crea produse indulgente cu proprietăți nutriționale îmbunătățite și fără niciun impact asupra gustului și texturii.

Dominique Speleers de la compania Beneo a declarat: “Nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a începe să ne gândim la reformularea produselor existente sau crearea unora noi pentru consumatori cu scopul de a gestiona cu succes greutatea lor.” In conformitate cu aceasta, printre conceptele de produse prezentate la Paris se numără o spumă de ciocolată cu indice glicemic scăzut cu ajutorul zahărului Palatinose (izomaltuloză) și prăjituri cu grăsimi reduse în crema de ciocolata care folosesc amidon de orez Remy DR din portofoliul de ingrediente al companiei.

gluten

Univar Food Ingredients arată, de asemenea, producătorilor modul în care pot răspunde la cele mai recente tendințe de consum – cum ar fi reducerea conținutului de zahăr și sare, produse fără gluten și proteine îmbunătățite – conținute în diverse alimente și băuturi prezentate la târg pentru degustare.

Concepte fără gluten includ o brioșă de ciocolată folosind agentul de texturare Precisa Bake GF și ingrediente Homecraft pentru conținutul de proteine adăugat; precum și banana cu conținut ridicat de fibre și prăjituri pecan cu amidon Hi-Maize. În plus, “Univar Colada” este un fel de vedetă prezentată la standul companiei. Combinând faimosul cocktail, cu ananas, nuca de cocos si optional rom, versiunea Univar conține adaos de proteine din zer izolate și aminoacizi, demonstrând cât de mult poate fi extinsă plaja de aplicații pentru ingredientele proteice.

Ashland Speciality Ingredients este un alt expozant care se axează pe creșterea consumului de alimente fără gluten la expoziție, dezvăluind cum hidrocoloidul său Benecel HPMC poate îmbunătăți volumul, moliciunea și structura miezului produselor fără gluten.

Cererea din ce în ce mai mare atât în Europa cât și în întreaga lume dă naștere la noi oportunități de a utiliza hidrocoloizi funcționali pentru a îmbunătăți experiența consumatorilor pentru produse de patiserie fără gluten”, explică reprezentantul companiei Maxine Weber.

Compania Solvay lansează brandurile sale de arome naturale Vanifolia și Vanifolia Bean în plus față de gama de arome funcționale Govanil.

Atingând una dintre tendințele majore din acest an – cea a “naturaleței” -, Jean-Pierre Cuif de la Solvay a declarat: “Facem un mare pas înainte în lanțul de valori al aromelor complet naturale, în conformitate cu tendințele de consum naturale și reglementările naturale de etichetare.”

Cu un gust de vanilie, gama de ingrediente Vanifolia oferă beneficii organoleptice și funcționale pentru panificație, patiserie și aplicații în băuturile pulbere instant. Noua experiență Vanifolia Bean combină calitățile Vanifolia cu avantajul suplimentar al unei arome naturale pe baza de extract din boabe de vanilie autentice.