McDonald’s cumpara inteligenta artificiala inovatoare de la Dynamic Yield

0
155

Lantul de produse alimentare McDonald’s va achizitiona inteligenta artificiala inovatoare, denumita “decizie logica”, de la Dynamic Yield printr-o tranzactie de 300 de milioane de dolari, aceasta aducand o mai mare personalizare ecranelor digitale de afisare din restaurante.

Dynamic Yield va juca un rol esential in transformarea digitala a lantului de restaurante McDonalds, permitandu-le sa se concentreze si mai mult asupra clientului prin implementarea tehnologiei in afisajele meniului Drive-Thru, precum si in alte puncte de contact digitale, cum ar fi restaurantele si aplicatia de mobil McDonald’s.

Dynamic Yield utilizeaza inteligenta artificiala pentru a oferi o mai mare individualizare la punctele de contact ale clientilor – fie online, fie in aplicatii sau in magazine.

McDonald’s va utiliza tehnologia companiei americano-israeliene pentru a oferi o experienta mai personalizata pentru Digital Drive Thru, cu scopul de a afisa alimentele in functie de ora din zi, de vreme, de traficul actual, de restaurante si de elementele in trend din meniu.

Tehnologia decizionala poate sugera, de asemenea, elemente suplimentare pentru comanda unui client in functie de selectiile actuale.

Lantul de fast-food, care in ultimii ani a investit puternic in livrarea la domiciliu si tehnologia digitala, cum ar fi comenzile mobile si panourile de meniuri digitale, a declarat ca achizitia va “accelera” transformarea sa digitala.

Tehnologia companiei Dynamic Yield a fost testata in mai multe restaurante din Statele Unite. McDonald’s intentioneaza sa extinda aceasta tehnologie, in acest an, si in locatiile Drive Thru din restaurantele sale din SUA, inainte de a se extinde si in alte tari.

Directorul executiv al McDonald, Steve Easterbrook, a declarat:

“Tehnologia este un element critic al planului nostru de crestere a vitezei, imbunatatind experienta pentru clientii nostri, oferind o mai mare comoditate. Prin aceasta achizitie, extindem viteza cu care vom putea implementa viziunea noastra de a crea experiente mai personalizate pentru clientii nostri, tehnologia avand rolul principal in aceasta”.

Liad Agmon, co-fondator si CEO al Dynamic Yield, a adaugat:

“Am inceput proiectul Dynamic Yield cu sapte ani in urma, cu premisa ca brandurile centrate pe clienti trebuie sa faca personalizarea o activitate de baza. Suntem incantati sa aderam la o marca mondiala iconica, cum ar fi McDonald’s si suntem incantati sa inovam in moduri care au un impact real asupra vietii cotidiene a oamenilor”.

Dupa inchiderea contractului, Dynamic Yield va ramane o companie independenta si va continua sa lucreze cu alte marci in afara de McDonald’s – dar ramane neclar daca McDonald’s va exercita un monopol asupra tehnologiei specifice pietei fast-food.

Dynamic Yield a lucrat deja cu marcile de produse alimentare si comercianti cu amanuntul precum Hello Fresh si Ocado.