Un restaurant din Londra a lansat un meniu in care preparatele sunt descrise 100% prin emoji

0
691

The Little Yellow Door, un restaurant din Londra, a lansat de curand un meniu special, in care preparatele sunt descrise 100 % prin emoji și pot fi comandate de clienti prin intermediul aplicatiei WhatsApp, informeaza slate.fr.

Astfel, cuvantul ”cheeseburger” poate fi inlocuit cu trei emoji: ”paine”, ”vita” și ”branza”. Acest mod de comunicare primitiv nu permite, desigur, traducerea unor detalii precum ”burger-brioșa cu sos facut in casa”, dar, la Londra, restaurantul The Little Yellow Door incearca sa atraga o clientela tanara, cu un meniu alcatuit 100% din emoji, scrie News.ro.

Pentru a facilita comunicarea, patronii stabilimentului au adoptat alte masuri speciale: in loc sa se adreseze unui ospatar, clientul iși trimite comanda prin WhatsApp, folosind pictogramele asociate preparatelor dorite.
Aceasta provocare emoji este propusa clientilor acestui restaurant de doua ori pe saptamana pe durata verii.

Nu este prima data cand un restaurant se lanseaza in acest tip de prezentare a meniurilor. In 2015, un bar din cartierul newyorkez Brooklyn a alcatuit un meniu de cocktailuri realizat tot din pictograme.

In restaurantul londonez, care incearca sa creeze o ambianta conviviala, noul proiect de meniu are la baza ideea de a pune creierele clientilor la lucru, prin folosirea anumitor omonimii. De exemplu, salata de rucola (rocket salad, in engleza – n.r.) a fost tradusa printr-un emoticon-racheta (”rocket” inseamna ”racheta”, n.r.).

Așa cum a reamintește site-ul Munchies, lansarea in luna noiembrie a unor noi emoji alimentare – avocado, bacon, clatite, cartofi și castraveti – permite o precizie a comenzii relativ mare, chiar daca detalii precum ”maioneza cu trufe” și ”ceapa caramelizata” raman deocamdata intraductibile.

Emoji sunt pictograme utilizate in sistemele de mesagerie electronica și pe paginile web. Ele exista in numeroase tipologii, inclusiv expresii faciale, obiecte comune, locuri, tipuri de vreme și animale.

Avandu-și originea in telefoanele mobile japoneze de la sfarșitul anilor 1990, emoji au devenit tot mai populare pe plan mondial, dupa includerea lor in iPhone-urile produse de compania americana Apple, adoptarea lor de sistemele Android și de alte sisteme de operare utilizate de dispozitivele mobile.