Central Bottlings Company, proprietarul Tuborg a preluat Muller Dairy Romania

0
217

Proprietarul Tuborg a achizitionat de la Molkerey Alois Muller GmbH & CO KG participatia detinuta de acesta la capitalul producatorului de iaurturi Muller Dairy Ro SRL. Tranzactia a fost autorizata de Consiliul Concurentei. Astfel, unic actionar al companiei Muller Dairy Ro SRL ramane Central Bottlings Company.

Muller Dairy Ro SRL era detinuta, anterior acestei tranzactii, de The Central Bottlings Company si Molkerei Alois Muller GmbH & CO KG. Central Bottlings Company Ltd este o companie care comercializeaza sucuri naturale si carbogazoase, bere si produse lactate in tara noastra.

Importator al brandului german de lactate Muller in Romania, compania Muller Dairy Ro SRL a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri situata la aproximativ 70 de milioane de lei si cu pierderi de aproximativ 5 milioane de lei.

Muller a intrat pe piata romaneasca in anul 2008, printr-un joint-venture cu grupul israelian Central Bottlings Company (CBC). Compania are in prezent 53 de angajati. La nivel de grup, Muller detine 5 fabrici in Europa, in care activeaza aproximativ 5.000 de angajati. Germania si Marea Britanie reprezinta cele mai importante piete de desfacere.