Consiliul Concurentei a aprobat cesionarea marcii de unt La Dorna catre Simultan

0
51

Simultan SRL a primit avizul Consiliului Concurentei pentru a prelua licenta pentru productia si comercializarea untului sub marca „ La Dorna ” de la Grupul Lactalis.

Grupul Lactalis trebuia sa cesioneze marca de unt La Dorna ca urmare a angajamentelor pe care si le-a asumat anul trecut, la momentul preluarii companiilor Covalact SA si Lactate Harghita SA.

In urma analizarii tranzactiei prin care Lactalis urma sa preia Covalact SA si Lactate Harghita SA, Consiliul Concurentei a constatat ca operatiunea putea conduce la consolidarea pozitiei grupului Lactalis pe piata productiei si comercializarii untului, la nivel national, cu efectul reducerii posibilitatilor de alegere ale consumatorilor. In aceasta situatie, ar fi existat posibilitatea ca tranzactia sa conduca la cresterea pretului untului.

Astfel, Lactalis si-a luat angajamentul de a licentia marca de unt „La Dorna” pentru o anumita perioada de timp catre o alta companie cu competenta industriala relevanta, independenta de grupul Lactalis. De asemenea, compania trebuie sa schimbe marca („re-branding”), astfel incat la expirarea perioadei de licenta aceasta sa comercializeze untul sub alta denumire.

Ulterior acestei perioade, marca de unt „La Dorna” se va reintoarce in portofoliul grupului Lactalis, care se va abtine de la folosirea acesteia, pentru o perioada de timp suficienta ca Simultan SRL sa poata beneficia de cresterea cotei sale de piata.

Grupul Lactalis a incheiat, la finele lunii trecute, un Contract de Licenta de Marca cu compania Simultan SRL. In urma analizei efectuate, Consiliul Concurentei a considerat ca Simultan SRL are experienta necesara in vederea preluarii licentei untului “La Dorna”, indeplinind conditiile prevazute in angajamente.

Tranzactia prin care Grupul Lactialis a preluat Covalact SA si Lactate Harghita SA a fost autorizata de Autoritatea de Concurenta in iulie 2017.