Kaufland planifica sa investeasca in Moldova cateva zeci de milioane de euro

0
802

Lansarea unui proiect investitional de amploare pe piata din Republica Moldova a fost subiectul intrevederii ministrului economiei, Octavian Calmac, cu directorul general al companiei Kaufland Romania, Marco Hößl.

Pana in 2020, Kaufland planifica sa deschida 6 magazine in municipiul Chisinau, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la 60 de milioane de euro, scrie IPN.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Economiei, Octavian Calmac a dat asigurari de sustinerea institutiei pe care o conduce pentru venirea companiei Kaufland pe piata din Moldova.

Totodata, ministrul a tinut sa mentioneze conditiile oferite investitorilor straini, trecand in revista mai multe actiuni, cum ar fi eliminarea constrangerilor administrative, acordarea facilitatilor precum rambursarea TVA la cheltuielile de capital in investitiile pe termen lung, scutirea de TVA si taxe vamale pentru activele care urmeaza sa fie incluse in capitalul social al companiei s.a. Printre avantaje a fost mentionat impozitul pe venit de 12%, deducerea cheltuielilor pentru alimentare, transport si instruirea angajatilor.

Kaufland_4La randul sau, reprezentantii companiei Kaufland si-au exprimat increderea ca proiectul investitional pe care intentioneaza sa-l desfasoare in Moldova va fi unul de succes, mai mult decat atat, in perspectiva preconizeaza sa-si extinda aria de activitate si la nivel local. La acest moment, compania a deschis un oficiu la Chisinau si este la etapa de identificare a terenurilor pentru constructia magazinelor, discuta cu producatorii locali despre livrarea produselor la Kaufland din Republica Moldova si Romania.

Kaufland este una dintre cele mai mari companii germane de retail din Europa. Este componenta a concernului german Schwarz-Gruppe, din care fac parte si alte retele cunoscute, ca Lidl si KaufMarkt cu peste 200 de mii de angajati in Europa. Compania detine peste 1000 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Bulgaria si Romania. In anul 2014, grupul Schwarz a devenit cel mai mare grup de retail din Europa, cu afaceri de aproape 80 de miliarde de euro.