ALIMENTARIA 2016 celebreaza patru decenii de inovatie in industria alimentara

0
702

Incepand de astazi, 25 aprilie pana pe 28 aprilie, la Fira de Barcelona, se desfasoara expozitia internationala ALIMENTARIA care sarbatoreste anul asta a 40-a aniversare, punand mai mult efort si resurse decat oricand in realizarea celei mai impresionante editii din istoria sa cu prezenta international numeroasa, inovatii in industria alimentara si spectacole gastronomice de exceptie.

Sunt asteptati in jur de 140.000 de vizitatori, dintre care 40.000 din strainatate, si mai mult de 10.000 de intalniri de afaceri vor avea loc intre expozanti si cei 800 de buyeri internationali invitati direct de catre organizatie. ALIMENTARIA reuneste cele mai recente inovatii din industrie, prezentarea tendintelor si generarea de cunostinte. Vor fi prezentate, de asemenea, show-uri gastronomice si industria restaurantelor ca fiind cei mai mari aliati ai sectorului, atunci cand vine vorba de promovarea varietatii si calitatii alimentelor si bauturilor.

In eforturile sale de a se reinventa si de a-si mentine statutul de eveniment de referinta la nivel mondial in domeniul sau de specialitate, Alimentaria 2016-care reprezinta 4.000 de companii din 70 de tari-introduce o structura modernizata pentru a evidentia sinergiile dintre diferitele sectoare si dezvaluie noile tendinte ale pietei.

Cele prezentate la expozitie vor fi impartite intre show-urile clasice: Intervin (vinuri si spirtoase), Intercarn (carne si produse din carne), Restaurama (sectorul restaurantelor) si Interlact (lapte si produse lactate). Nou pentru acest an este sectiunea Multiple Foods, care aduce impreuna virtual jumatate dintre companiile care iau parte la expozitie, grupate pe zona de specialitate.Sunt incluse aici si regiunile spaniole autonome (Lands of Spania) si pavilioane internationale, precum si sectoarele de piata in crestere, cum ar fi Healthy Foods (alimente ecologice, preparate pentru sugari si cerinte dietetice speciale), Fine Foods (produse gourmet); Mediteranean Foods (uleiuri, fructe si legume), snacks-uri, biscuisi si produse de cofetarie (bomboane și snacks-uri) si Expoconser (cutii de conserve, sticle si produse semi-conservate), precum si zona Premium formata dintr-un grup de firme selecte din bucataria haute. O alta caracteristica noua este includerea de producatori de bauturi si produse alimentare congelate in segmentul Restaurama.

Intre timp, Alimentaria Hub, avand ca element central spatiul Innoval, va constitui punctul cheie pentru a descoperi cele mai recente tendinte, inovatii si noutati in afaceri, oferind un barometru al tendintelor care indica spre produsele alimentare à la carte, produse organice si produse locale, fara a uita interesul pentru produse naturale si ecologice, care se manifesta in cautarea de noi surse de proteine. Mai mult de 200 de activitati vor avea loc si 300 de produse noi expuse, care vor demonstra tendintele din industria alimentara din perioada urmatoare, si mai mult de 10.000 de intalniri de afaceri care vor avea loc cu buyeri internationali. Acest centru de cunostinte va gazdui, printre alte evenimente, al 3-lea Forum Nestle pe tema “Creating Shared Value”, si al 11-lea Congres International privind Dieta mediteraneana.