Moscova a prelungit embargoul pentru produsele alimentare occidentale pana in 2020

0

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat decretul privind prelungirea embargoului pentru importurile de produse alimentare din Uniunea Europeana, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Restrictia a fost introdusa ca raspuns la sanctiunile impuse de Uniunea Europeana Rusiei, dupa anexarea Peninsulei Crimeea din 2014. Embargoul rusesc a afectat o gama larga de produse alimentare de la branza frantuzeasca la fructele din Spania. Acest embargou a fost prelungit in trei reprize, o data cu prelungirea sanctiunilor economice europene.

Decretul semnat de Vladimir Putin prelungeste „pana la 31 decembrie 2020” interdictia de a importa in Rusia produse alimentare provenite din Uniunea Europeana. Totodata, presedintele Rusiei a cerut Guvernului sa trimita propuneri cu privire la modificarea duratei acestor sanctiuni, daca este necesar.

Pe termen lung, autoritatile ruse spera ca acest embargou va stimula dezvoltarea sectorului agricol national, avand in vedere si faptul ca acest sector beneficiaza de importante subventii.