O fila de istorie este intoarsa: fabrica de paine Titan dispare de pe piata, 250 de angajati sunt concediati

0
700

Unul dintre principalii producatori de paine din Romania, fosta fabrica de paine Titan, una dintre cele mai vechi din tara, controlata de GoodMills Romania, cu actionariat austriac, dispare de pe piata. Fabrica a fost pana in prezent printre cei mai mari jucatori de pe piata de panificatie din Romania, alaturi de Vel Pitar, Boromir si Baneasa, dar proprietarul a decis sa isi reorienteze afacerea spre morarit.

Clientii fabricii au fost notificati ca, din 13 decembrie, GoodMills Romania nu va mai putea onora comenzile de produse panificatie, ultima livrare urmand sa fie pe 12 decembrie. Dupa aceasta data, fosta fabrica Titan va mai produce doar paine congelata pentru strainatate.

Este o decizie a grupului GoodMills, specializat in morarit. In Romania, in momentul in care a fost achizitionata compania de aici, grupul a cumparat-o impreuna cu partea de panificatie, dar, nefacand parte din esenta experientei lor, decizia este de a se concentra pe ceea ce stiu sa faca cel mai bine. Se renunta la partea de panificatie, este o decizie strategica a grupului. Acest lucru inseamna ca vom iesi accelerat de pe piata ca producator de paine, adica in urmatoarea luna si jumatate. Efectiv, de la 31 ianuarie, nu vom mai produce paine si alte produse de panificatie”, a declarat directorul de resurse umane al GoodMills Romania, Mircea Podina, citat de ziare.com.

In urma acestei miscari, aproximativ 250 de angajati vor fi concediati.

In octombrie 2014, Titan SA a devenit Goodmills Romania ca urmare a preluarii de catre unul dintre cele mai mari grupuri de morarit din Europa, Goodmills Group, controlat de grupul financiar Raiffeisen.

Principalii competitori ai Titan pe piata de morarit si panificatie autohtona au fost grupurile Boromir, Vel Pitar si Baneasa.

panificatie1Pentru acest an fiscal (1 octombrie 2015-30 septembrie 2016), Goodmills Romania si-a bugetat o cifra de afaceri de 290,2 milioane lei (65 milioane euro), in scadere cu 5% comparativ cu anul anterior. In ceea ce priveste profitul inainte de dobanzi si impozitare, Goodmills Romania estimeaza ca va avea un castig de 3,49 de milioane de lei (780.000 de euro).

GoodMills a preluat fabrica Titan in 2007 de la compania greceasca Loulis, care o controla din 1999.

GoodMills Group opereaza 25 de mori in 7 tari si proceseaza anual 2,77 milioane de tone de cereale, generand vanzari anuale in jurul a 980 milioane euro si avand aproximativ 2.300 de angajati.