ANSVSA: Raport Comandament Sezon Estival 2016

0
333

In perioada 11.07.2016 – 17.07.2016, in cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medicii veterinari oficiali, din cadrul Directiei Sanitare Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Constanta impreuna cu inspectorii de specialitate delegati, au desfasurat activitati de control in unitati de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare si comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificati un numar de 224 de operatori din industria alimentara.

Controalele au vizat: 107 restaurante, 7 pizzerii, 23 unitati tip fast-food, 4 braserii, 12 unitati tip bufet, 6 baruri, 2 beach baruri, 3 cantine, 37 magazine alimentare, 4 cofetarii/patiserii, 12 laboratoare cofetarie patiserie, 3 rulote, 3 pensiuni, 1 depozit alimentar, localizate in cele 5 zone de interes turistic Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

In urma controalelor s-au constatat neconformitati cu privire la manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea conditiilor de igiena in spatiile de productie, etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, depozitarea in conditii necorespunzatoare a acestora, neanuntarea inceperii activitatii supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, au fost aplicate un numar de 40 sanctiuni contraventionale, in valoare de 39.000 de lei.

Au fost confiscate si retrase de la vanzare 100 kg de produse alimentare (carne si produse din carne, lapte si produse lactate, peste si produse din peste), valoarea acestora fiind in cuantum de 1.096 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate catre unitati de neutralizare a subproduselor de origine animala si a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman si vor fi distruse prin incinerare.