Autoritățile maghiare retrag mai multe suplimente alimentare

0
87

Două mărci de suplimente alimentare importate din China au fost retrase de la vânzare în Ungaria după ce s-au găsit substanțe farmaceutice interzise, informează Nutraingredients.

Potrivit Oficiul Național pentru Siguranța Alimentară a Alimentelor (NÉBIH) din Ungaria, cele două suplimente alimentare care proveneau din China conțineau ingrediente farmaceutice interzise, inclusiv Sildenafil și substanțele analoage acestuia, Thioaildenafil și Tadalafil. Toate cele trei produse farmaceutice active sunt interzise a fi utilizate în componența produselor alimentare, inclusiv a suplimentelor alimentare, și sunt principalii ingredienți în produsele farmaceutice pentru tratamentul disfuncției erectile.

Cele două produse, Ingenium Nutritional și SPX – Nutritional Supplement au fost scoase de la vânzare de către autoritățile maghiare și a avut loc și o rechemare imediată pentru suplimentele alimentare care au fost deja furnizate clienților.

„Prezența substanțelor cu efect farmacologic poate fi tolerată numai în medicamente care sunt produse în condiții controlate. Utilizarea acestor substanțe în alimente, inclusiv suplimente alimentare, este strict interzisă!” a spus NÉBIH.

„În absenta expertizei medicale și a supraveherii unui doctor, respectivele substanțe pot provoca în corpul uman probleme circulatorii sau neurologice”, au adăugat reprezentanții instituției.