BIOFILME – detectare in cateva secunde, eliminare in cateva minute

0
267

Trei au fost principalele noutati lansate de Biotrend Plus la ediția din acest an a Targului international pentru industria alimentara, Indagra Food 2016, desfasurat la Romexpo, Bucuresti, in perioada 2-6 noiembrie.

biofinder-photosBiofilmele sunt invizibile pentru ochiul uman, dar pot fi detectate.
Prezenta biofilmelor este o cauza majora de contaminare cu microorganisme in toate industriile. Biofilmele sunt comunitati, create de microorganisme reciproc atasate la alte microorganism, pe diverse suprafete. Atasarea este realizata prin secretarea unor substante polimerice extracelulare de catre aceste microorganisme. Astfel, acestea fac schimb de substante nutritive necesare pentru dezvoltarea lor si protectie in cazul conditiilor de mediu nefavorabile. Acest lucru face microorganismele rezistente la procedurile standard de spalare (100% rezistente la detergenti alcalini) si dezinfectare (de 99 de ori mai rezistente la clor si acizi).

logo BiotrendBIOFINDER, ENZYJET, ENZYJET PLUS, BIOCIP si TensioCIP preparate enzimatice pentru detectarea expresa si eliminarea biofilmelor

DETECTARE: BIOFINDER este un preparat lichid, enzymatic, pentru detectarea expresa a biofilmelor pe suprafetele si echipamentele “deschise” din industria alimentara, farmaceutica, cosmetica, sectorul de sanatate, restaurante si este conceput pentru a sprijini monitorizarea igienei. Este usor de aplicat si usor de citit, rezultatul fiind obtinut dupa doar 60 de secunde. BIOFINDER ofera posibilitatea de a trata zone mari.
ELIMINARE: Eliminarea de pe suprafete

Preparatele enzimatice BIOJET si ENZYJET PLUS degradeaza substantele polimerice extracelulare, destabilizeaza integritatea biofilmelor si permit detergentilor si dezinfectantilor folositi in mod traditional sa elimine microorganismele. Rezultatul se obtine dupa 30 minute.

Eliminare in sisteme CIP :
Preparatele enzimatice BIOCIP si TensioCIP elimina efectiv biofilmele in sitemele CIP in doar 120 de minute. PREVENTIE: Folosirea regulata a preparatelor enzimatice ENZYJET PLUS sau BIOCIP si TensioCIP reduce riscul de reaparitie a biofilmelor pe suprafete si sisteme CIP.

extenso-photosEXTENSO – O solutie revolutionara pentru testarea laptelui
Extenso este un sistem complex destinat testarii simultane pentru detectarea a 17 grupe de antibiotice si toxine in doar 13 minute. In doar 13 minute, Extenso detecteaza pana la 90 de contaminanti, precum antibiotice si toxine, clasificate in 17 grupe. El acopera toata gama de polunati majori ai laptelui precum beta-lactame, tetracicline, aminoglicozide, lincosamide, macrolide, (fluoro)quinolone, sulfonamide, cloramfenicol, trimetoprim, colistina, melamina si chiar aflatoxina M1.

Poate sa realizeze testarea laptelui pentru doar o grupa de contaminanti (din cele 17) sau pentru toate grupele.
Modul de lucru este fara prelucrarea prealabila a probei! Doar se introduc benzile de testare in lapte si se asteapta, realizandu-se ulterior citirea.