Carniprod Tulcea – restrictii din cauza virusului pestei porcine africane

0
102
africane, PPA, pestei

Carniprod Tulcea, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pe plan local, controlat de antreprenorul Nicolae Ciuleac, cu afaceri de 80 mil. lei in 2017, a stopat vanzarea de carne de porc din ferma proprie, din cauza restrictiilor impuse de autoritati, pe fondul depistarii virusului pestei porcine africane.

In tot judetul Tulcea este alerta din cauza virusului de pesta porcina africana, care provoaca mortalitate in randul porcinelor, virusul neafectand insa oamenii.

„Ni s-a interzis sa mai vindem carne din ferma proprie. Avem 48.000 de porci. Vom incepe sa aducem carne de la alte ferme sau din import. Am avut ghinionul cu pesta porcina, nu vreau sa vorbesc despre pierderi”, a declarat pentru ZF Nicolae Ciuleac, administrator si actionar majoritar al Carniprod.

Porcii din ferma companiei urmeaza sa fie sacrificati. Carniprod detine o unitate de procesare a carnii in Tulcea, propriul complex de crestere a porcilor cu o capacitate totala de 70.000 de capete anual, dar si o retea de magazine formata din 30 de unitati in orase precum Tulcea, Bucuresti, Constanta sau Galati, conform datelor de pe site-ul companiei.