Lidl – o noua retragere de produse de pe piata

0
136

Compania Lidl a facut un anunt public prin care informeaza ca retrage de pe piata produsele “Chef Select, sandwich”, sortimentele “Pui si bacon prajit” si “Salam de Sibiu si cascaval 200g”, care au in compozitie faina de soia, neprezentata pe eticheta. Produsul nu este recomandat persoanelor care au alergii la soia.

“S.C. TIP TOP FOOD INDUSTRY SRL recheama preventiv produsul “Chef Select sandwich”, sortarile “Pui si bacon prajit” si “Salam de Sibiu si cascaval, 200g”, indifferent de termenul de valabilitate. S-a constatat ca produsele afectate contin faina de soia nedeclarata pe eticheta. Din cauza posibilelor reactii alergice la ingerare, clientii cu alergie la soia ar trebui sa tina cont neaparat de retragere si sa nu consume in niciun caz produsele. Avand in vedere posibilele reactii alergice in urma consumului, clientii trebuie sa acorde o atentie absoluta acestei rechemari. Pentru acele persoane care nu sunt alergice la soia, produsele sunt apte pentru consum”, se mentioneaza intr-un anunt facut public pe portalul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit anuntului, produsele au fost comercializate in magazinele Lidl Romania.

“Din motive ce tin de siguranta consumatorului, Lidl Romania a reactionat fara intarziere si a scos produsele de la vanzare. Produsele pot fi returnate in toate magazinele Lidl. Contravaloarea produselor va fi restituita, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal” ,se mai arata in comunicatul de retragere.

Aceasta retragere vizeaza in exclusivitate produsele “Chef Select sandwich”, “Pui si bacon prajit” si “Salam de Sibiu si cascaval, 200g”. Alte produse comercializate de lantul de magazine Lidl Romania, implicit alte produse din gama Chef Select, nu sunt afectate de aceasta rechemare.