Listeria – Trei decese in Marea Britanie legate de consumul unor sandvisuri preambalate

0

Trei persoane spitalizate au murit in Marea Britanie in urma unei infectii cu listeria, legate de consumul unor sandvisuri preambalate, a declarat vineri directia de sanatate publica Public Health England (PHE), citata de AFP.

In total, “au fost observate cazuri de infectie cu listeria la sase pacienti grav bolnavi spitalizati in Anglia. Din pacate, trei dintre acesti pacienti au decedat”, a afirmat PHE intr-un comunicat.

Producatorul de sandvisuri The Good Food Lane, a incetat productia, timp in care o ancheta va face lumina asupra circumstantelor exacte ale acestor infectii, a precizat PHE, subliniind ca riscul pentru sanatatea publica este “scazut”.

Listeria este o bacterie care se gaseste deseori in alimente si care, la oamenii sanatosi, nu provoaca boli. In schimb, listeria afecteaza persoanele slabite – persoane in varsta, femei insarcinate, persoane cu boli grave precum cancer si diabet – in aceste cazuri ea putand fi mortala.


In cadrul laboratoarelor WESSLING se poate realiza Listeria challenge test la cerere.

Pentru îndeplinirea politicii proprii, WESSLING Romania SRL a documentat şi implementat un Sistem de Management al Calitatii pe care îl va menţine şi îmbunătăţii continuu. De aceea tot personalul implicat în activităţile de încercare din laborator este familiarizat cu documentaţia referitoare la calitate, implementând toate politicile şi procedurile în activitatea lor.

Prin prezenta politica, managementul WESSLING Romania SRL se angajeaza sa asigure toate mijloacele şi resursele necesare pentru conformitatea cu standardul DIN EN ISO/IEC 17025.