Dragi cititori,

În urmă cu cinci ani, când am scris primul capitol RO.aliment, nu ne gândeam că vom ajunge să tragem astfel de concluzii, deși indiferent de ele important este să fim încrezători și sănătoși și poate, cu puțin noroc, să ne întâlnim la evenimentele RO.aliment, fizic, nu doar online.

2020 a fost anul reinventării forțate. Chiar și în perioade de vârf, în care în mod normal vânzările erau semnificativ mai mari, am asistat la pierderi majore. A fost momentul în care am înțeles că este esențial să ne reînventăm și să ne adaptăm schimbărilor în pas cu ritmul vostru. Ne-ați confirmat că este mai important ca niciodată să vă furnizăm informații de calitate, din sfera subiectelor de necesitate pentru voi. Am premiat în continuare, la concursul Gustul Ales, cele mai calitative produse alimentare realizate în România, am adus specialiști de talie mondială în fața voastră pentru a vă ajuta să găsiti răspunsurile pe care le căutați.

2020 a adus pierderi semnificative dar și oportunități fantastice și ne-a predat cea mai importantă lecție de solidaritate.

Mulțumim partenerilor și colaboratorilor care ne-au acordat încredere in 2020 și îi asteptăm alături de noi și în 2021!

2020: Pierderi

  • Industria laptelui: Până în 2020, HoReCa prelua 36% din totalul vânzărilor de lapte pentru procesare, iar școlile 6% – ambele închise sau restricționate mare parte din a
  • Industria cărnii de porc: producătorii români pot susține doar 30% din consumul intern de carne de porc și chiar și așa, vând în pierdere, cu 30% sub costul de producție
  • Industria de morărit, panificaţie şi produse făinoase: De Paște anul trecut, au fost vânduți cu 30-40% mai puțini cozonaci în raport cu cifrele raportate pentru 2019. Finalul de an a venit cu creșteri de prețuri la materia primă, doar făina fiind cu 35% mai scumpă în decembrie 2020 față de 1 iulie 2020

Situația se repetă în multe alte ramuri ale industriei agroalimentare, astfel că deducem ușor amploarea pierderilor suferite pe parcursul anului 2020.

2020: Oportunități

  • În 2020, au fost cu peste 400% mai multe comenzi online
  • Serviciile de livrare la domiciliu au crescut proporțional
  • Plata cu cardul: valoarea tranzacțiilor a crescut cu 10% doar în trimestrul al doilea din 2020
  • Mulți producători și operatori HoReCa și-au creat propria platformă de comenzi online sau au contractat serviciile unei companii de acest fel.

2020: Solidaritate

Diversificarea a fost lecția învățată de toți – producători, procesatori, operatori. „Nu îți pune toate ouăle într-un singur coș” nu a mai fost doar lait-motivul industriei de capital, ci și a industriei agroalimentare. Tot mai mulți români au cumpărat produse realizate în țara noastră, afirmând că vor să susțină economia locală. Retailerii au creat aplicații pentru smartphone, înțelegând importanța acestui segment (la nivel mondial, peste 2,5 miliarde de oameni utilizează un telefon inteligent).

Evenimentele RO.aliment au trecut în online, cu un număr record de participanți, fapt ce ne demonstrează că RO.aliment este canalul prin care specialiștii din industria alimentară și a suplimentelor accesează informațiile necesare atât prin seminarii și conferințe cât și prin newsletter-ul trimis zilnic zilnic.

SĂ NE REVEDEM CU BINE ÎN 2021!

Transformați schimbarea în avantaj și profitați de oportunitățile oferite de agenția RO.aliment pentru a vă consolida poziția pe piață sau pentru a debuta într-o nouă ramură de activitate.

Calendar evenimente 2021 – vezi mai multe detalii, AICI

Maratonul de Nutriție, Nutrienți și Sănătate – ONLINE, început de martie 2021

RO.aliment SHOW (fost INGREDIENTS SHOW) – online, mai-iunie 2021

ESE – Etichetare.Siguranță.Etică – București, noiembrie 2021

CONCURSUL “Ora de bun gust” București, online, decembrie 2021

Pentru detalii legate de înscrieri, parteneriate sau oferte personalizate pentru prezența online, vă rugăm să ne contactați din timp la office@roaliment.ro sau la telefoanele:

  • 744 162 991 – Claudia Bocean – Manager
  • +40727 001 904 – Elena Dumitru – Account Manager
  • +40 771 677 218 – Teodora Nuta – Account Manager
  • +40 726 583 612 – Dr. Liviu Panta