Home Ambalaje Cele mai bune inovații din ambalare, din 2020

Cele mai bune inovații din ambalare, din 2020

0
ambalare

Pe măsură ce jucătorii din industria alimentelor și băuturilor își continuă angajamentele de sustenabilitate, inovația în domeniul ambalajelor rămâne pe primul loc pe agendă.

Iată unele dintre evoluțiile din 2020 care ar putea contribui la modelarea viitorului ambalajelor care găzduiesc bunurile de zi cu zi pe care ne bazăm.

Frugalpac lansează o sticlă pe bază de hârtie pentru vin și băuturi spirtoase

În iulie, producătorul de ambalaje Frugalpac a introdus o sticlă pe bază de hârtie complet reciclabilă pentru vin și băuturi spirtoase.

Sticla Frugal este fabricată din carton reciclat 94% cu o căptușeală din plastic alimentar pentru a reține lichidul. Cântărind doar 83 g, sticla pe bază de hârtie este „de cinci ori mai ușoară decât o sticlă normală de sticlă”, potrivit Frugalpac.

O analiză independentă a ciclului de viață realizată de Intertek a constatat că sticla Frugal are o amprentă de carbon de până la șase ori mai mică decât o sticlă de sticlă și cu mai mult de o treime mai mică decât o sticlă fabricată din plastic 100% reciclat.

Diageo lansează prima sticlă de băuturi spirtoase pe bază de hârtie 100% fără plastic din lume

Diageo

Umând anunțul Frugalpac la doar o mică distanță în timp, Diageo a dezvăluit lansarea unei sticle de băuturi spirtoase fără hârtie 100% fără plastic, o inovație despre care compania a spus că este o premieră mondială.

Concepută să debuteze ca ambalajele pentru whisky-ul Johnnie Walker la începutul anului 2021, se spune că sticla este fabricată în întregime din lemn provenit din surse durabile și se așteaptă să fie complet reciclabilă în fluxurile de deșeuri standard.

Inovația a fost dezvoltată de Pulpex, o companie de tehnologie de ambalare durabilă lansată printr-un parteneriat între Diageo și firma de management de risc Pilot Lite. Pulpex a înființat, de asemenea, un consorțiu partener de companii FMCG în categorii neconcurente, fiecare dintre acestea planificând să lanseze propriile sticle de hârtie de marcă bazate pe designul și tehnologia Pulpex.

Brandul Kellogg’s Pringles lansează un ambalaj revoluționar de hârtie în Marea Britanie

De asemenea, plasând hârtia în centrul inovației sale de ambalare durabilă, Kellogg a anunțat în septembrie că va testa noi ambalaje de hârtie ușor de reciclat pentru marca sa Pringles.

Fabricat folosind o combinație de folie, carton de hârtie, metal și plastic, tubul curent Pringles poate fi dificil de reciclat prin canalele de reciclare de uz casnic.

Noua cutie este fabricată din hârtie reciclată și a fost testată cu două tipuri de capace, unul de hârtie și unul de plastic, ca parte a unui parteneriat cu retailerul britanic Tesco. Comentând la momentul lansării schemei, compania a spus că, dacă va avea succes, ar putea lansa noul ambalaj în toată Europa.

Bacardi lansează o sticlă de băuturi spirtoase 100% biodegradabile

În octombrie, Bacardi și-a anunțat planurile de a lansa o nouă sticlă de băuturi spirtoase din biopolimeri până în 2023, despre care a spus că se va degrada în 18 luni fără a lăsa în urmă microplastice dăunătoare.

Dezvoltat de Danimer Scientific, Nodax PHA este un biopolimer derivat din uleiurile din semințe de plante precum palmier, canola și soia. Bacardi intenționează să lanseze materialul pentru a înlocui plasticul de unică folosință pe întregul lanț de aprovizionare și pe cele 200 de mărci și etichete, începând cu sticlele de rom Bacardí.

Bacardi produce în prezent aproximativ 80 de milioane de sticle de plastic în portofoliul său de mărci în fiecare an.


Sursa: FoodBev

Skip to toolbar