36 de unitati de pe litoral au fost amendate cu 357.000 de lei de ANSVSA intr-o singura saptamana

0
13

Medicii veterinari oficiali care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au scris amenzi in valoare de 357.000 de lei, pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor sesizate la unitatile de pe litoral in perioada 12 – 18 august.

In aceasta perioada, au fost verificate 278 de unitati amplasate in cele 7 zone de interes turistic: Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia. Dintre acestea, au fost amendate 36 de unitati, respectiv 14 restaurante, 5 unitati tip fast – food, 1 unitate tip bufet, 4 magazine alimentare, 6 baruri, 4 braserii, 1 pizzerie si 1 supermarket.

Neconformitatile sesizate si pentru care au fost emise amenzile au fost:
– manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;
– comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar;
– ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare;
– conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie;
– depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;
– nedemonstarerea trasabilitatii produselor alimentare;
– folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor si utilajelor in stare insalubra.

A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.