Activitati de control in sectorul carnii de pasare

0
386

In cursul lunii iunie 2016, la nivelul fiecarei DSVSA judetene s-au constituit echipe de inspectori care desfasoara controale oficiale in unitatile din sectorul carnii de pasare, pe intregul lant alimentar, se arata intr-un comunicat de presa al Agentiei Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Aceste controale oficiale sunt organizate cu scopul verificarii modului de respectare a conditiilor sanitare veterinare referitoare la producerea carnii proaspete, a carnii tocate si a carnii preparate de pasare, destinate comercializarii catre consumatorul final, precum si a carnii separate mecanic de pasare.

Echipele de inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor verifica abatoare, centre de sacrificare pasari la nivelul fermelor sau al exploatatiilor, unitati de transare si unitati care desfasoara activitati de producere a carnii tocate, a carnii preparate si a carnii de pasare separate mecanic.

Rezultatele acestor controale vor fi raportate de Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor la ANSVSA si vor fi aduse la cunostinta opiniei publice.