Bucatile de fructe proaspete sunt un segment in crestere, in special in magazinele de vanzare cu amanuntul

0
414

Domeniul bucatilor de fructe proaspete-taiate este in crestere pe toate segmentele sale, mai mult decat ne-am asteptat, declara Paolo Mariani, director de marketing al Consorzio Agribologna. “Se pare ca oamenii au depasit criza economica”, adauga el.

“Linia Con Piu Energia e Gusto, ce contine bucati de fructe ambalate, respectiv ananas, nuca de cocos si mixurile de fructe au evoluat pe un trend crescator in ultima periaoda. Mixurile de fructe de sezon au inregistrat un atat de mare succes incat acestea sunt in top zece produse vandute sub marca Fresco Senso (linia de bucati de fructe a Agribologna). O tendinta pozitiva se inregistreaza, de asemenea, si pentru marca de produse Stikki, care  in prezent nu contine si fructe de sezon”.

Italienii au reevaluat produsele proaspete, nu numai pentru ca au mai multi bani la dispozitie, dar, de asemenea, pentru ca tiparul lor si locuri lor de consum s-au schimbat.

“Oamenii mananca mult mai mult la locul de munca, iar distribuitorii ar trebui sa inteleaga ca ar fi mai bine sa se reorienteze catre magazinele mici cu zone de catering, aflate in apropierea spatiilor de birouri sau industriale, mai degraba decat catre supermarket-uri. Consumatorii cumpara produse Fresco Senso in special in magazinele cu amanuntul, iar gama de produse de gen, comercializata a fost extinsa”, explica marketing managerul Agribologna.