Antreprenorul constantean George Alexe pariaza pe cafeaua de calitate si lanseaza primul coffee shop to go din Constanta

0
318

Antreprenorul constantean George Alexe (37 ani), care detine un restaurant cu specific italian in Constanta si alte sapte afaceri in diverse domenii, pariaza pe dorinta constantenilor de a bea cafea de calitate si dezvolta primul brand local de coffee shop to go – CafeGo. Pentru inceput, el a deschis o unitate in Constanta, pentru care estimeaza afaceri de 70.000 euro in primul an de activitate, si nu exclude posibilitatea deschiderii si altor unitati.

“Piata din Constanta are un potential mare, inca neexploatat, si estimez pentru primul an complet de activitate – 2017 – o cifra de afaceri de 70.000 euro, la o medie de 120 de clienti pe zi si un bon mediu de 8 lei”, spune George Alexe, precizând ca nu exclude deschiderea altor unitati si chiar dezvoltarea in franciza.

CafeGo este situat pe strada Primaverii din Constanta. Coffee shopul are o suprafata de 30 de metri patrati si a necesitat o investitie de 1.000 euro/mp, bani alocati pentru inregistrarea marcii, identitatea vizuala, renovarea si amenajarea spatiului conform conceptului, costul echipamentelor, al mobilierului si al ambalajelor.

CafeGo s-a nascut din dorinta de a oferi iubitorilor de cafea din Constanta autenticitatea, aroma si savoarea pe care o asteapta de la o cafea buna. Constantenii duceau lipsa unui loc de unde sa isi cumpere o cafea de specialitate si o gustare sanatoasa in drum spre birou”, George Alexe.

Pentru prepararea cafelei, CafeGo foloseste cele mai bune boabe de cafea Arabica, atent selectionate si proaspat prajite la o prajitorie recunoscuta din Bucuresti, dar si echipamente performante si expoerienta a doi barista, potrivit fondatorului, el insusi absolvent al unui curs de barista.