Arla face publica noua sa strategie globala pana in 2020

0
camembert

Dezvăluind noua sa strategie pe 2020, cooperativa globală din domeniul producerii lactatelor Arla își stabilește pașii de dezvoltare a afacerii în opt dintre categoriile globale de lactate și în șase regiuni de piață din întreaga lume, având în vedere că societatea se îndreaptă spre 2020 ca o cooperativă eficientă și unitară.

Incă din 2007 volumul de lapte al cooperativei globale a crescut de la opt miliarde de kilograme la 14 miliarde de kilograme prin fuziuni și, începând din aprilie 2015, prin creștere organică în producția de lapte a proprietarilor fermieri Arla având în vedere eliminarea cotelor de lapte din UE. Se anticipează că fermierii Arla vor crește producția de lapte cu încă 2,5 miliarde de kilograme până în 2020, oferind mai multe oportunități de creștere pentru Arla decât oricând.

În noua strategie de grup Good Growth 2020, Consiliul de Administrație al Arla și conducerea executivă au stabilit direcția pentru afacerile Arla pentru următorii cinci ani pentru a crea valoare maximă pentru creșterea volumului de lapte: Excelând în opt categorii de produse lactate; Concentrandu-se pe șase regiuni; Prin realizarea eficienței maxime.

“Lansăm o nouă strategie. Cu toate acestea, nu este o schimbare radicală de direcție pentru Arla. În ultimii ani ne-am pregătit pentru acest moment prin extinderea dimensiunii noastre și competențele noastre. În Strategia 2020 ne vom concentra mai mult pe cresterea organica si creșterea brandurilor noastre prin inovare care se concentrează asupra a ceea ce consumatorii și clienții doresc și au nevoie. Acest lucru ne va ajuta să realizăm o creștere mai profitabilă cu fermierii de lapte proprietari ai cooperativei”, spune CEO-ul Arla Foods, Peder Tuborgh.

vaci_lapteConsumatorii din întreaga lume sunt în căutarea de moduri de a face viața de zi cu zi mai sănătoasă. Arla a identificat acum opt categorii de produse, care vor fi punctul central pentru eforturile companiei de a modela piața produselor lactate prin oferirea de noi produse cu ingrediente naturale, gust bun și nutrienți care fac mai ușor de a trăi o viață sănătoasă.

Cele opt categorii de produse prioritare sunt: untul, brânzeturile tartinabile, brânzeturile speciale, băuturi pe bază de lapte, iaurt, lapte și lapte praf, mozarrella și ingrediente pentru industria lactatelor și alimentară, cum ar fi zerul.

Gigantul din domeniul lactatelor va continua să se bazeze pe piețele consolidate, concentrându-se pe creștere pe următoarele șase piețe: Europa, Orientul Mijlociu, China, Rusia, Nigeria și SUA. În Europa, Arla este lider de piață în Marea Britanie, Suedia, Danemarca și Germania.