Bioluminiscenta ATP si monitorizarea curateniei de pe suprafete – rapid, precis – o combinatie fara compromisuri.

0
217

Consumatorii asteapta alimente sanatoase si de calitate de la producatorii de alimente. Pentru a realiza acest lucru, producatorii trebuie sa se asigure ca alimentele produse nu sunt contaminate cu poluanti fizici, chimici sau microbiologici.

Cele mai frecvente surse ale acestei poluari sunt mainile personalului, suprafetele de contact, echipamentul contaminat si alte puncte critice de la inceputul pana la sfarsitul procesului de productie. Fiecare dintre aceste surse mareste riscul de poluare si creeaza preconditii pentru cresterea costurilor neprevazute

De aceea, programele de curatare si aplicarea stricta a acestora sunt unul dintre cei mai importanti factori dintr-o fabrica de procesare. Curatarea periodica a suprafetelor si echipamentelor garanteaza ca produsul este fabricat in conformitate cu practicile de igiena.

BioluminiscentaIn trecut, cel mai frecvent au fost efectuate inspectii vizuale (bazandu-se exclusiv pe ochiul liber) sau teste microbiologice intr-un laborator pentru a evalua daca instalatiile si / sau suprafetele sunt curate si sigure si fara agenti patogeni potentiali. Acum, este clar ca verificarile vizuale sunt destul de inexacte si subiective, iar testele microbiologice sunt lente si consumatoare de timp.

Pentru a obtine o evaluare precisa, obiectiva si rapida la timp, managerii productiei de alimente se indreapta din ce in ce mai mult catre cea mai rapida si mai sensibila tehnologie, cum ar fi detectia adenozin trifosfatului (bioluminescenta ATP).

Bioluminescenta ATP masoara substanta organica reziduala dupa curatarea suprafetei sau a echipamentului. Adenozin trifosfatul este un compus chimic prezent in toate materiile organice – vii si non-vii. Metoda este usor de implementat si ofera rezultate rapide, cantitative si comparabile.

Aceasta este o metoda avansata, sensibila pentru determinarea instantanee a starii de igiena si a riscului potential al fabricii testate.

Bioluminescenta ATP este utilizata in intreaga lume si este un instrument recunoscut de catre auditori pentru validarea proceselor de curatare si respecta cerintele HACCP.

Metoda ATP este extrem de usoara pentru performanta: se foloseste un dispozitiv autonom in acest scop, care consta intr-un tampon steril si un tub de test, cu reactivii necesari. Folosind tamponul, se preia proba de pe suprafata, si tamponul este returnat in tub, iar dupa spargerea Snap-Valve, reactivul din tub este eliberat si amestecat cu proba. Cand ATP-ul reactioneaza cu reactivii, genereaza lumina cu o intensitate care este proportionala cu cantitatea de ATP. Testul este pus intr-un apparat portabil, denumit luminometru, care, pentru cateva secunde numara cantitatea de lumina si ofera informatie precisa despre nivelul de contaminare. Rezultatele raportate au o valoare numerica, care permite monitorizarea usoara si compararea rezultatelor. Prezenta ATP-ului este o indicatie a contaminarii cu substante organice, respective a curatarii de proasta calitate.

Bioluminiscenta ATP ofera informatie rapid in HACCP permitand actiuni de corectie rapide, optimizand procesul de productie si trasabilitatea, reduce costurile prin asigurarea unei calitati mai bune a produselor si a unei perioade de valabilitate prelungite; reduce timpul de eliberare a materiei prime in productie; reduce timpul de eliberare al produselor finale.

Cea mai noua generatie de sistem inteligent EnSure Touch a Hygiena International, este cea mai rapida, mai sensibila si mai precisa metoda de igiena si control microbiologic pe piata. Simultan, este cel mai simplu ca mod de lucru si are un design modern si usor de utilizat al aparatului si al consumabilelor.

In plus:
Ensure Touch are ecran tactil si sistem de operare Android
– Rezultatele se obtin in 10 secunde. Butonul de Test Rapid va permite obtinerea rezultatelor in doar doua apasari de buton.
– Planurile si punctele de testare cu limite inferioare si superioare pentru o suprafata pot fi programate direct din dispozitiv, nu ca pana acum – printr-o conexiune la calculator.
EnSure Touch este conceput pentru a va adapta la locul de munca, oferindu-va datele necesare auditarii si gestionarii riscurilor.

Ensure Touch functioneaza cu urmatoarele consumabile:
Ultrasnap – monitorizarea igienei suprafetelor
Aquasnap – monitorizarea igienei probelor de apa
Microsnap – control microbiologic pentru numarul total, E. coli, Coliforme, Enterobacteriaceae
Supersnap – monitorizarea ATP pentru alergeni
Zymosnap si Cross-Check – determinarea nivelurilor acceptabile de fosfataza alcalina dupa pasteurizarea laptelui si fosfataza acida in carne.


Designul unic si performanta simpla a EnSure Touch pot fi vizualizate la urmatorul link: https://vimeo.com/294244283De la inceputul anului 2017, Biotrend Plus SRL este singurul reprezentant exclusiv al companiei Hygiena International pe teritoriul Romaniei pentru toate sectoarele industriei alimentare si nealimentare.

Toate produsele Hygiena International sunt certificate ISO, ceea ce garanteaza o calitate excelenta a produsului si o fiabilitate.

Multe informatii gasiti accesand: http://biokom-trend.com/

Date contact in Romania:
Tel/Fax.:+4021 411.42.28
Mobil: +40 733 961141, +40720 067212