UE va face Brexit “foarte dureros” pentru Marea Britanie, avertizeaza premierul slovac

0
277

Uniunea Europeana va face Brexit „foarte dureros” pentru Marea Britanie, a avertizat premierul slovac Robert Fico, adaugand ca Londra “merge la cacealma” in ceea ce privește puterea sa de negociere ante-Brexit, relateaza Financial Times.

„UE va profita de aceasta oportunitate pentru a arata opiniei publice: ‘Ascultati, acum veti vedea de ce este important sa ramaneti in UE’. Aceasta va fi pozitia” UE, a spus Fico, a carui tara detine președintia prin rotatie a UE, intr-un interviu.

Premierul britanic Theresa May a spus in repetate randuri ca Regatul Unit va “face un succes din Brexit”, dar nu a dezvaluit deocamdata daca va incerca sa obtina acces la piata unica din UE sau masura in care va controla imigratia, scrie News.ro.

“Merg la cacealma”, a declarat Fico in legatura cu increderea Londrei.

“Chiar daca este a cincea economie ca marime din lume – inteleg importanta lor financiara – tot va fi foarte dureros pentru Marea Britanie”, a adaugat el.

Liderii UE s-au intalnit vineri, fara Marea Britanie, pentru al doilea summit de la referendumul din luna iunie cand majoritatea britanicilor au votat pentru ieșirea din blocul comunitar. Ei au convenit sa construiasca o noua “viziune” privind Uniunea in urmatoarele șase luni, pentru a putea reface increderea și unitatea blocului.