Carne de provenienta irlandeza vanduta in SUA sub sigla “Irish Grass Fed Beef”

0

Departamentul de Agricultura al SUA (USDA) a aprobat propunerea Bord Bia ca publicitatea facuta vanzarii carnii de vita de provenienta irlandeza, in SUA, sa se faca sub sigla “Irish Grass Fed Beef”.

Potrivit Bord Bia, o agentie de stat irlandeza care promoveaza vanzarea de produse alimentare si horticole de provenienta irlandeza, USDA a dat aprobarea pentru utilizarea unei serii de mentiuni care sa stimuleze vanzarea de carne irlandeza pe piata americana. Printre mentiunile ce pot fi utilizate de exportatorii irlandezi pe piata americana se numara: carnea de vita irlandeza este obtinuta de la animale a caror furajare se face in proportie de cel putin 80% cu iarba; exista o trasabilitate completa a produsului de la ferma la farfurie; animalele sunt crescute pe pasune mai mult de 6/7/8 luni pe an/; si sunt crescute fara utilizarea hormonilor de crestere.

“Sunt extrem de multumit ca am putut da unda verde pentru o masura care are potentialul de a adauga o valoare semnificativa ofertei de carne de vita pentru SUA”, a declarat ministrul USDA Creed.

“Procesatorii de carne de vita irlandezi vor avea acum oportunitatea de a-si comercializa produsele sub forma de “carne de vita irlandeza”, sub rezerva respectarii procesului de verificare. Un astfel de instrument de marketing va permite exportatorilor nostri de carne de vita sa continue sa fie prezenti pe piata de carne de vita premium din SUA si va stimula exporturile de carne de vita irlandeza in SUA, ceea ce va fi crucial in ceea ce priveste atenuarea Brexit-ului.”

Potrivit CEO-ului Bord Bia, Tara McCarthy, aprobarea permite agentiei de stat sa-si transmita mai usor mesajul catre consumatorul american.

Castigarea increderii USDA dupa un proces atat de riguros [de trei ani] va spori, de asemenea, reputatia Irlandei pe alte piete, iar Bord Bia va maximiza toate oportunitatile pe care le poate prezenta [credibilitatea] sporita.