CocoRico – brandul 100% romanesc al grupului Aaylex, prezent in peste 10 tari europene

0
493

Bucuresti, 27 octombrie 2016. CocoRico – brandul 100% romanesc al grupului Aaylex, producator, procesator si distribuitor de carne de pui, participant la recenta editie a Salonului International al Alimentatiei de la Paris (SIAL) – si-a consolidat in aceasta toamna prezenta pe piata europeana, fiind exportat in peste 10 tari din regiune.

Grupul Aaylex este unul dintre cei mai mari exportatori de carne de pui din Romania, avand un amplu portofoliu de clienti externi provenind din peste 10 state, printre care se numara: Bulgaria, Cehia, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Macedonia, Marea Britanie, Olanda sau Slovacia. Exportul reprezinta aproximativ 30% din productia grupului, constand in special in produse proaspete, refrigerate.

cocorico3 „Expozitia internationala de la Paris a reprezentat inca o ocazie de a demonstra ca zootehnia se poate face intr-o maniera sustenabila, privilegiind gustul si calitatea produsului final. CocoRico este o marca romaneasca de succes, apreciata de consumatorii din toata lumea, de cei care fac alegeri responsabile pentru familiile lor. Datorita sistemului integrat, controlam intregul proces, de la primul ou, pana la carnea de pui care ajunge pe masa, prin modul in care sunt crescuti si hraniti puii, modul in care se proceseaza, se verifica si se ambaleaza carnea. Toate acestea garanteaza prospetimea si siguranta produselor CocoRico. Sa alegi CocoRico inseamna sa alegi responsabil. Impreuna, sustinem astfel agricultura romaneasca si respectam natura si mediul inconjurator”, a declarat Bogdan Grama, Director General al Grupului Aaylex.

cocorico4Puii CocoRico sunt hraniti doar cu ingrediente 100% naturale, sunt crescuti si abatorizati in conditii lipsite de stres, iar ambalarea produselor se face in caserole cu atmosfera protejata, de calitate germana, ceea ce ofera carnii o perioada de valabilitate crescuta. Aceasta subliniaza interesul continuu al companiei pentru realizarea unei agriculturi responsabile, care produce, in conditii superioare de calitate, produse sustenabile, cu un inalt grad de siguranta alimentara, o reala sursa de sanatate pentru organism.

Investitiile Grupului Aaylex, realizate de-a lungul timpului, in fermele de reproductie, fermele de crestere, fabrica de hrana pentru pui, precum si in abator, printre cele mai mari si moderne astfel de facilitati din Europa, au continuat, insumand doar anul acesta peste 16 milioane de euro.

Astfel, alaturi de grija pentru mediul inconjurator, prin folosirea unei statii speciale de biogaz, a platformelor speciale pentru depozitarea deseurilor, statiilor de epurare, filtrelor de igienizare, precum si panourilor solare pentru productia de energie electrica “verde”, investitiile au vizat dezvoltarea bazei de productie si imbunatatirea controlului si calitatii hranei puilor, prin inaugurarea unei fabrici moderne.

Cu o capacitate de 15 tone furaje/ ora si 110.000 tone/ anual, cea mai noua fabrica de hrana pentru pasari, AaylexAgroCooperativaAgricola, si-a inceput activitatea in vara anului 2016, fiind situata in Faurei, una dintre cele mai bune zone cerealiere din Romania.

cocorico6Aceasta beneficiaza de multiple avantaje: cea mai noua tehnologie germana, informatizarea completa a fluxului de productie, care ofera supravegherea perfecta a inglobarii tuturor componentelor necesare hranei puilor, precum si dozarea exacta a fiecarui nutrient si micronutrient – gratie multiplelor cercetari stiintifice si experientei de peste 25 de ani in cresterea puilor a specialistilor Aaylex. Astfel, hrana este adaptata perfect fiecarei retete, stabilita special pentru perioada de crestere optima a fiecarei varste a puilor, pentru a li se asigura  acestora necesarul de proteine, minerale, vitamine si energie. Cerealele folosite in alimentatia puilor sunt de provenienta 100% romaneasca.

De asemenea, s-au realizat investitii in toate fermele Aaylex pentru mentinerea calitatii continue a apei curate, de cea mai buna calitate, pe traseul de la izvor pana la adapatoarele puilor.

Odata cu inceperea toamnei, CocoRico a adoptat si o noua identitate de brand prin sloganul: “CocoRico. Esti Super cand alegi sanatos!”. Aceasta repune in centru Consumatorul care, prin alegerile responsabile si facute in cunostinta de cauza, devine SuperEroul familiei sale. Sa alegi CocoRico inseamna sa alegi responsabil pentru sanatatea familiei tale si sa adaugi calitate vietii.

CocoRico. Esti Super cand alegi sanatos!