Efectul scandalului de la Targul alimentar din Paris: Senatorii vor ca Guvernul sa plateasca direct nu doar inchirierea, ci si utilitatile pentru standuri la expozitii internationale

0
284

Ministerul Economiei va trebui sa achite direct costul constructiei si inchirierii standurilor la expozitii internationale pentru producatorii romani, dar si costul utilitatilor aferente acestor standuri, au stabilit, luni, senatorii.

Senatorii au modificat astfel o ordonanta de urgenta a Guvernului, care permitea ministerului sa achite sumele pentru inchirierea standurilor respective direct catre organizatorul targului, si nu ca pana acum, contractand aceste servicii printr-o firma intermediara.

Senatul a amendat ordonanta precizand ca Ministerul Economiei va achita direct inclusiv utilitatile pentru standul expozitional.
Decizia senatorilor vine dupa ce premierul Dacian Ciolos a trimis inspectorii Corpului de Control la Ministerul Economiei, in conditiile in care Chef Adrian Hadean, membru al juriului unui show culinar TV, a acuzat ministerul, cum a anuntat Profit.ro, de esecul amenajarii pavilionului Romaniei la Targul international de produse din industria alimentara organizat in aceasta saptamana la Paris. Adrian Hadean a aratat ca producatorii romani au fost plasati in “cateva standuri mici si mizere”.

“Este o problema care se afla in atentia premierului Dacian Ciolos. In aceasta dimineata, Corpul de Control al prim-ministrului a inceput o actiune de documentare la Ministerul Economiei, pentru demersurile ministerului privind participarea Romaniei la Targul Industriei Alimentare de la Paris, si anume modalitatea de inchiriere a spatiului destinat standului Romaniei, derularea procedurii de atribuire a contractului si sumele platite pentru asigurarea participarii Romaniei”, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.
El a precizat ca premierul va ajunge la unele concluzii pe baza rezultatelor acestui control.
Anterior, Chef Adrian Hadean a mai aratat ca firma organizatoare nu a fost platita de minister, astfel ca lucratorii acesteia au ajuns la Paris cu marfa in camion, au stat cu doua zile in parcare si, daca au vazut ca nu sunt platiti de nimeni, “s-au carat”, spune Hadean.

Pe de alta parte, Ministerul Economiei a aratat ca firma desemnata prin licitatie si-a declinat capacitatea de a organiza in bune conditii, in timpul ramas, participarea Romaniei la acest targ.