Ministrul Agriculturii doreste incurajarea productiei si consumului de carne de oaie

0
236

Mi-as dori ca tot acel deficit de carne de ovine de la nivel european sa fie acoperit din productia romaneasca, a declarat Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu.

„Sper ca in anii viitori sa avem o organizare si mai buna in sectorul cresterii animalelor si sa reusim sa facem si o bursa de animale, sa ne aliniem la comertul modern, cel electronic. Imi doresc ca satul nostru sa redevina ce a fost odata in acest domeniu iar crescatorii nostri de ovine sa isi castige locul meritat la nivel european. Mi-as dori ca tot acel deficit de carne de ovine de la nivel european sa fie acoperit din productia romaneasca”, a declarat Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, in 14 septembrie 2016, la „Targul anual de animale” din Vaideeni, judetul Valcea.

Referindu-se la cresterea animalelor in mediul rural, ministrul s-a declarat preocupat pentru identificarea de solutii pentru atragerea tinerilor catre satul romanesc, in asa fel incat acestia sa poata practica o meserie care le aduca un venit foarte bun. De asemenea, Achim Irimescu a precizat ca este nevoie de o campanie de promovare a consumului de carne de ovine, intrucat aceasta este foarte sanatoasa.

„Targul anual de animale” din Vaideeni, judetul Valcea, care a reunit asociatii de crescatori de animale din zece judete ale tarii, a fost organizat de Primaria Comunei Vaideeni, in colaborare cu Federatia Nationala a Crescatorilor de Ovine ROMOVIS, Asociatia judeteana a Crescatorilor de Ovine si Caprine Pastorul Miorita Constanta, Asociatia Crescatorilor de Ovine, Caprine si Taurine Ialomita si Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine Giurgiu.