Romanii mananca alimente sigure

0
852

Potrivit unui interviu acordat de Adrian Butaru (ANSVSA) agentiei AGERPRES, romanii mananca alimente sigure iar exporturile de carne se vor intensifica in perioada urmatoare.

Conform afirmatiilor Presedintelui ANSVSA, in doua luni de la instalare, agentia pe care o conduce a analizat peste 567 de eșantioane din probe prlevate din alimentele indicate in ancheta epidemiologică condusă de colegii de la Ministerul Sanatatii, in cazul imbolnavirilor din Arges.

Asa cum reiese din acelasi interviu, ANSVSA, prin structurile teritoriale este deja in alerta in ceea ce priveste cresterea volumului de sacrificari de animale pentru consumul de carne in perioada Pastelui ortodox, in primul rand carne de miel dar si de porc si pasare, si vizeaza in acelasi timp si aprovizionarile cu lactate si oua.

Referitor la importurile de alimente, Andrei Butaru mentioneaza ca ANSVSA efectueaza inspectii la Posturile de Inspectie la Frontiera (PIF) dar si in unitatile vamale de interior, in conformitate cu normativele europene referitoare la comertul intracomunitar, iar in cazul tarilor terte, in conformitate cu regulile stabilite prin legiaslatia europeana in vigoare.

Tot in cadrul interviului aflam ca Romania este in negocieri cu Japonnia si China in vederea dezvoltarii exportului de carne de porc. China s-a aratat deja interesata de importul de produse de origine animala din Romania.

Cititi interviul in intregime aici