Carrefour Romania va prelua magazinele Billa

0
440

Grupul francez Carrefour, cel de-al doilea mare jucător la nivel mondial şi cel mai mare retailer din Europa, a anunţat încheierea tranzacţiei prin care acesta preia cele 86 de magazine BILLA din România, deţinute de grupul german REWE.

Conform celor de la mirsanu.ro, prin această tranzacţie Carrefour a preluat atât Billa România SRL cât şi Billa Invest Construct, firma prin care sunt deţinute active imobiliare, terenuri pe care au fost ridicate aproximativ 30 de magazine BILLA.

Grupul Carrefour a lucrat cu casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, iar echipa a fost coordonată de partenerul Răzvan Gheorghiu-Testa. Avocaţii celeilalte părti au fost cei de la casa de avocatură Schoenherr, cu o echipă la conducerea careia s-a aflat Markus Piuk.Carrefour_9

“Datorită acestei achiziţii, Carrefour devine primul operator de supermarketuri din România, întărindu-şi astfel oferta multiformat şi mergând totodată mai aproape de clienţii săi”, se specifica intr-un comunicat remis de Carrefour.

În România, Grupul Carrefour detine 189 de magazine dintre care 29 hipermarketuri ‘Carrefour’, 106 supermarketuri ‘Market’, 43 magazine de proximitate ‘Express’, 10 magazine de proximitate ‘Contact’ și un magazin de comerț online.

In situaţia în care Consiliul Concurenţei va autoriza tranzacţia, Carrefour va ajunge la 275 de magazine

În prezent, Carrefour este unul dintre liderii pieţei locale de retail, avand afaceri anuale ce ajung la peste un miliard de euro. Potrivit datelor comunicate Ministerului de Finanţe, anul trecut Carrefour România a raportat o cifra de afaceri de 4,56 miliarde de lei, un profit net de circa 120 de milioane de lei şi avea la 31 decembrie 2014 un număr de 7.284 de angajaţi, cu 500 mai mulţi decât în decembrie 2013.

Billa România a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 1,41 miliarde de lei şi un profit net de 2,34 milioane de lei, în timp ce numărul de angajaţi era la 31 decembrie 2014 de 3.168, în uşoară creştere faţă de anul precedent.