Cererea dictează producția. Nestle nu mai vinde ciocolata cu conținut redus de zahăr

0
134
Nestle

Grupul elveţian Nestle, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de dulciuri, cafea şi mâncare pentru animale de companie, a anunțat că nu va mai comercializa ciocolata Milkybar Wowsomes.

Produsul utiliza o tehnologie inovatoare destinată reducerii conţinutului de zahăr și a fost eliminat din portofoliul Nestle din cauza vânzărilor slabe, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Milkybar Wowsomes a fost primul produs ce utiliza o tehnologie nouă, ce permitea crearea unui zahăr cu o structură mai poroasă. Astfel, rezulta în reducerea cu aproximativ o treime a cantităţii de zahăr.

Deși fusese lansat în urmă cu mai puţin de doi ani pe piaţa din Marea Britanie, produsul a avut rezultate „dezamăgitoare”, explică directorul de tehnologie de la Nestle, Stefan Palzer, pe motiv că gustul era diferit de al ciocolatei cu un conținut normal de zahăr.

Acum Nestle lucrează la următoarea generaţie de tehnici de reducere a zahărului care vor fi introduse în acest an şi vor fi implementare într-o gamă largă de produse, inclusiv băuturi.

„Am tras învăţămintele necesare şi acum avem performanţe mult mai bune”, a spus Palzer, adăugând că noile metode vor reduce conţinutul de zahăr cu 30% printr-o abordare naturală.

Despre Nestle

Grupul Nestlé, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de dulciuri, cafea şi mâncare pentru animale de companie, a anunţat vânzări de 92,6 miliarde franci elveţieni pentru 2019, în creştere cu 1,2%, de la 91,4 miliarde franci în 2018, în timp ce perspectiva pentru 2020 arată o creştere continuă a vânzărilor organice, informează News.ro.

Nestlé a vândut Nestlé Skin Health în 2019 şi a anunţat vânzarea companiei sale de îngheţată din SUA pentru 4 miliarde dolari către Froneri (tranzacţia a fost finalizată la 31 ianuarie 2020). De asemenea, Nestlé a fost de acord să vândă 60% din compania Herta (activă în producţia de alimente pe bază de carne) către Casa Tarradellas.

Perspectiva pentru 2020 arată o creştere continuă a vânzărilor organice, aşteptând o accelerare suplimentară în 2021/2022, spre o creştere durabilă de o singură cifră. Câştigul per acţiune în monedă constantă şi eficienţa capitalului se aşteaptă să crească.