Noi cercetari dezvaluie confuzia publica cu privire la reciclare

0

genericeVeolia invită industria să acționeze după ce noi cercetări efectuate de YouGov au arătat că o treime dintre consumatori consideră că reciclarea este derutantă.

     Compania de cercetare a pieței a constatat că doar 8% dintre britanici cred cu tărie că etichetarea privind reciclarea pe produse este clară și numai 12% dintre aceștia au încredere în această etichetare privind reciclarea pe produse.

Potrivit Veolia, confuzia publică și neîncrederea în etichetarea reciclării conduc la rate mai mici de reciclare a ambalajelor.

Prin intermediul sondajului, YouGov a descoperit o discrepanță uriașă între obiceiurile de reciclare ale consumatorilor în funcție de locul în care se află cse află acesta – acasă, la birou și în afara acestuia -, aproape jumătate din populație găsind că informațiile despre reciclare sunt neclare, când se află în exterior.

Cercetările YouGov au arătat că există o probabilitate cu aproape 50% mai mare de a recicla întotdeauna acasă în comparație cu momentul în care se află în exterior și aproape de două ori mai mare decât la locul de muncă.

Departamentul pentru mediu, alimente și afaceri rurale (DEFRA), prin intermediul resurselor și al strategiei sale privind deșeurile, are un program care își propune să răspundă problemelor de etichetare, pentru a face ca etichetarea legată de reciclare să fie mai clară pentru consumatori, ceea ce, la rândul său, va duce la creșterea obiceiurilor de reciclare.

 Veolia urmărește „să inducă o perspectivă nouă în aceste situații legate de reciclare pentru a revoluționa tendințele de eliminare a deșeurilor din Regatul Unit; să ajute DEFRA să-și îndeplinească obiectivele până în iulie 2020 și să ajute la regenerarea mediului.”

“Cum ne putem aștepta ca oamenii să recicleze dacă nu au încredere în informațiile care le sunt prezentate?” a declarat Richard Kirkman, director pentru tehnologie și inovare al Veolia UK și Irlandei.

Kirkman a adăugat că: „națiunea este pregătită: oamenii sunt pentru reciclare. Pentru a ne atinge obiectivele, Regatul Unit are nevoie de standardizare în etapa inițială a lanțului. Există un răspuns: etichetarea binară care precizează clar dacă ambalajul poate sau nu să fie reciclat. Acest lucru este asociat cu o semnalizare și o coerentă în orientări. Pentru a ține cont de toate locațiile este fundamental pentru a ajuta oamenii să își separe produsele în mod corect.”

Jane Bevis, președinta On Pack Recycling Label, a declarat: “ne-am reproiectat etichetele pentru a transmite un mesaj simplu ‘reciclabil’ sau ‘nereciclabil’, rezumându-ne dovezile pe ce colectează municipalitățile, pe ce anume pot sorta firmele din domeniu, ce se reprelucrează și ce se transformă în ambalaje sau produse noi. Este timpul ca un singur sistem obligatoriu de etichetare apară, pentru ca,consumatorii să știe că se pot baza pe respectivele informații.”.

Situația este valabilă inclusiv pentru România.