Ambalaje Noi cercetari dezvaluie confuzia publica cu privire la reciclare

Noi cercetari dezvaluie confuzia publica cu privire la reciclare

-

genericeVeolia invită industria să acționeze după ce noi cercetări efectuate de YouGov au arătat că o treime dintre consumatori consideră că reciclarea este derutantă.

     Compania de cercetare a pieței a constatat că doar 8% dintre britanici cred cu tărie că etichetarea privind reciclarea pe produse este clară și numai 12% dintre aceștia au încredere în această etichetare privind reciclarea pe produse.

Potrivit Veolia, confuzia publică și neîncrederea în etichetarea reciclării conduc la rate mai mici de reciclare a ambalajelor.

Prin intermediul sondajului, YouGov a descoperit o discrepanță uriașă între obiceiurile de reciclare ale consumatorilor în funcție de locul în care se află cse află acesta – acasă, la birou și în afara acestuia -, aproape jumătate din populație găsind că informațiile despre reciclare sunt neclare, când se află în exterior.

Cercetările YouGov au arătat că există o probabilitate cu aproape 50% mai mare de a recicla întotdeauna acasă în comparație cu momentul în care se află în exterior și aproape de două ori mai mare decât la locul de muncă.

Departamentul pentru mediu, alimente și afaceri rurale (DEFRA), prin intermediul resurselor și al strategiei sale privind deșeurile, are un program care își propune să răspundă problemelor de etichetare, pentru a face ca etichetarea legată de reciclare să fie mai clară pentru consumatori, ceea ce, la rândul său, va duce la creșterea obiceiurilor de reciclare.

 Veolia urmărește „să inducă o perspectivă nouă în aceste situații legate de reciclare pentru a revoluționa tendințele de eliminare a deșeurilor din Regatul Unit; să ajute DEFRA să-și îndeplinească obiectivele până în iulie 2020 și să ajute la regenerarea mediului.”

“Cum ne putem aștepta ca oamenii să recicleze dacă nu au încredere în informațiile care le sunt prezentate?” a declarat Richard Kirkman, director pentru tehnologie și inovare al Veolia UK și Irlandei.

Kirkman a adăugat că: „națiunea este pregătită: oamenii sunt pentru reciclare. Pentru a ne atinge obiectivele, Regatul Unit are nevoie de standardizare în etapa inițială a lanțului. Există un răspuns: etichetarea binară care precizează clar dacă ambalajul poate sau nu să fie reciclat. Acest lucru este asociat cu o semnalizare și o coerentă în orientări. Pentru a ține cont de toate locațiile este fundamental pentru a ajuta oamenii să își separe produsele în mod corect.”

Jane Bevis, președinta On Pack Recycling Label, a declarat: “ne-am reproiectat etichetele pentru a transmite un mesaj simplu ‘reciclabil’ sau ‘nereciclabil’, rezumându-ne dovezile pe ce colectează municipalitățile, pe ce anume pot sorta firmele din domeniu, ce se reprelucrează și ce se transformă în ambalaje sau produse noi. Este timpul ca un singur sistem obligatoriu de etichetare apară, pentru ca,consumatorii să știe că se pot baza pe respectivele informații.”.

Situația este valabilă inclusiv pentru România.

DIN ACTUALITATE

Fără tarabe cu preparate din carne, lapte sau ouă în Mamaia

Un nou activ normativ interzice comercializarea preparatelor din carne, lapte sau ouă, ori a produselor de patiserie și de cofetărie în stațiunile turistice a...

Valoarea pieței de mâncare gătită și băuturi out-of-home, minus 29%

Studiul National Foodservice Research, realizat de Hospitality Culture Institute, a concluzionat că valoarea totală anuală a pieței de mâncare gătită și băuturi out of...

Probleme pentru producătorii de ciocolată

Organizația Internațională a Producătorilor de Cacao (ICCO) a estimat că India ar putea deveni piaţa cu cel mai puternic ritm de creştere pentru ingredientul...

Din aceiasi categorie

Vrei să afli ce înseamnă o dietă prietenoasă cu intestinul, sau care sunt compușii antiinflmatori prezenți în alimente?

Cea de-a treia ediție a Maratonului de Nutriție, Nutrienți, Sănătate (NNS) se va desfășura online în perioada 24 -...

Dodo Pizza România lansează un nou sortiment de pizza

În luna februarie a acestui an, Dodo Pizza România a lansat un nou sortiment de pizza în meniul lor...

Carlsberg va testa utilizarea sticlelor de bere obținute cu emisii reduse de carbon

Carlsberg Marston's Brewing Company a colaborat cu Encirc pentru a testa o sticlă de bere care are potențialul de...

Valoarea pieței de mâncare gătită și băuturi out-of-home, minus 29%

Studiul National Foodservice Research, realizat de Hospitality Culture Institute, a concluzionat că valoarea totală anuală a pieței de mâncare...
- Advertisement -

Stirile ultimelor 7 zile

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Ce sunt psihobioticele și cum te ajută în pandemie, afli participând la conferința NNS 2021

Psihobioticele sunt bacterii intestinale cu beneficii asupra funcționării creierului. Cum pot să ne ajute în lupta împotriva noului coronavirus...

Rodica Segal, profesor universitar emerit va vorbi despre “Compusii antiinflamatori prezenti in alimente”, la MNNS 2021

Intensele studii care se efectueaza in prezent referitoare la cauzele maladiilor cu care se confrunta civilizatia moderna conduc din...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri din aceiasi categorieNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar