Apidava – locul 1 in preferintele consumatorilor

0
1158

Apidava exporta anual peste 600 tone de miere, in 15 tari ale lumii, produsele Apidava fiind vandute in unele dintre cele mai selecte magazine din Tokyo, cu specificatia “Romanian high quality honey”.

apidavamierApidava participa cu STAND la Expo Conferinta “Produsul romanesc si valoarea lui pe piata”tinuta intre 15-16 iunie la Poiana Brasov. Experienta de peste 25 de ani a dl. Victor Mates – cel care a infiintat compania in 1992 – in obtinerea, selectarea si sortarea mierii de calitate, a modului de pastrare, ambalare si promovare a produselor, au ajutat compania sa ofere mereu clientilor cea mai buna miere de pe piata, marca “ROUA FLORILOR” situandu-se pe locul 1 in preferintele consumatorilor, conform datelor furnizate de firma.”

In prezent, procesam anual aproximativ 2.000 tone de miere pe an, din care 50% reprezinta exporturi. Apidava a investit in retehnologizarea unei fabrici complet noi cu o capacitate de procesare a mierii cu 50% mai mare fata de cea anterioara. Apidava exporta anual peste 600 tone de miere, in peste 15 tari ale lumii, produsele Apidava fiind vandute in unele dintre cele mai selecte magazine din Tokyo, cu specificatia “Romanian high quality honey.

Mierea romaneasca poliflora si de salcam sunt sortimente foarte cautate de clienti din Olanda, Germania, Austria, Italia, acestea fiind tari care au o productie redusa de miere, comparativ cu consumul lor. Mierea de tei este exportata de Apidava cu precadere in Polonia, ei fiind cei care apreciaza aroma deosebita a mierii de tei din Romania.

Faptul ca mierea noastra a ajuns in tari ca JAPONIA, CANADA, ISRAEL, SINGAPORE, chiar si CHINA este cea mai mare distinctie si apreciere pe care clientii nostrii ne-o puteau acorda.

roua_miereLa Blaj, compania APIDAVA organizeaza in fiecare an- la finalul lunii MARTIE, un targ cu participare internationala „Sarbatoarea MIERII” la care participa peste 100 de firme expozante din domeniul mierii si al utilajelor apicole, fiind un loc de intalnire atat pentru apicultorii din toata tara, cat si pentru firme din strainatate – importatoare de miere. Anul acesta evenimentul a fost la a 8-a editie, si s-a bucurat de un real succes fiind vizitat in cele 2 zile de peste 5.000 de vizitatori, si reprezentati ai unor firme din peste 12 tari ale lumii.

Exporturi vrac
Compania livreaza la export, miere poliflora, salcam, tei si floarea-soarelui, in butoaie speciale pentru uz alimentar- capacitate 300kg, la clienti din tarile Europei de Vest, dar si in SUA, Japonia si Singapore.

Apidava exporta anual intre 200.000 si 400.000 de kilograme de miere. ”Japonezii cumpara de la noi doar miere de salcam de calitate superioara”.

Productia romaneasca de miere este in medie de 20.000 tone/an, iar 80% din productia autohtona este destinata exportului, in conditiile in care un roman consuma anual, in medie, 100-150g de miere, de 20 de ori mai putin decat media din Germania (1.500 pana la 1.700 de grame/locuitor/an).

Conditii de calitate a mierii

Fiecare borcan de miere care pleaca de la Apidava, este inscriptionat cu un numar de Lot, care reprezinta pentru noi ADN-ul acelui produs, deoarece pe baza acelui LOT noi putem stabili cu exactitate: provenienta mierii din acel borcan, caracterisiticile fizico-chimice, cantitatea ambalata din acel lot, precum si fiecare client la care a fost livrata.

Fiecare lot de miere intrat la noi in fabrica este analizat, in primul rand: dupa gust, culoare, miros (specifice fiecarui sortiment in parte), de catre un specialist in domeniu, cu o experienta de peste 23 ani in degustarea sorturilor de miere, dar si prin analiza microscopica a polenului, care determina cu exactitate sortimentul floral din care provine acea miere.

Laboratorul propriu este dotat cu aparatura moderna, si se pot realiza o serie de analize fizico-chimice, prin care se poate determina puritatea zonei in care a fost amplasata stupina, calitatea mierii si provenienta ei florala, precum si prezenta reziduurilor de antibiotice si pesticide.:
– determinarea sortimentului, prin analiza microscopica a polenului,
– determinarea continutului de zaharoza si fructoza;
– determinarea continutului de apa (cu ajutorul refractometrului);
Pentru fiecare lot de miere, ce urmeaza a fi procesat, se determina HMF-ul (cu ajutorul spectofotometrului), care ne arata gradul de „imbatranire” al mierii, dar si procesul termic la care a fost supus acel lot de miere.

Trasabilitatea produsului se monitorizeaza astfel:
– prima inspectie are loc la primirea mierii, cand se realizeaza o evaluare din punct de vedere al aspectului, gustului si mirosului, furnizorul primind pe loc acceptul sau refuzul.
– mierea acceptata este stocata in vederea analizarii, fiecare furnizor primind un numar de intrare
– mierea conforma din punct de vedere calitativ (dupa efectuarea analizelor si acceptul de la Laborator), este stocata in depozit, pe sortimente, fiecare butoi fiind etichetat separat (cu numele furnizorului, cantitatea, sortimentul, si data intrarii)
– o mostra din fiecare lot analizat este pastrata de Laborator, pe o perioada de 12 luni, fiecare butoi din depozit avand o mostra corespondenta in Arhiva-Laborator
– mierea trebuie sa treaca prin mai multe procese de filtrare, pentru a ne asigura ca nu raman impuritati de la extractie
– pe tot parcursul fluxului tehnologic, sunt prelevate mostre de miere de la loturile formate si analizate in profunzime
– controlul final, consta in prelevarea de mostre prin sondaj, pentru a asigura garantia calitatii, atat din punct de vedere al produsului, cat si al ambalajului.