Danone restructureaza productia de lactate din Rusia

0
494

Două fabrici Danone din Rusia se închid deoarece societatea își restructurează capacitățile atât în Siberia cât și în regiunea Volga, ca parte a programului său de optimizare a producției.

Acest lucru va duce la încetarea producției la fabrica de produse lactate Tomsk și consolidarea volumelor la fabricile Kemerovo și Krasnoyarsk în Siberia, precum și realocarea treptată a producției de la fabrica Cheboksary la fabricile Samara, Saransk și Kazan în regiunea Volga.

Danone a afirmat că principalele motive din spatele deciziei sunt deprecierea semnificativă a acelor locații, profitabilitatea scăzută și scăderea volumului de vânzări, care nu mai sunt compatibile cu nivelul investițiilor necesare pentru a moderniza aceste facilități ca pe noi criterii de calitate, și asigurarea siguranței mediului.

Modificările vor afecta aproximativ 300 de angajați

Tot personalul afectat va primi îngrijire adecvată și sprijin, ținând seama de nevoile individuale ale fiecărei persoane. Plățile efectuate de Danone angajaților disponibilizați vor depăși în mod semnificativ cerințele stabilite de actualul Cod al Muncii al Federației Ruse , au adăugat reprezentanții companiei.

Danone confirmă planurile rusești

În 2012, Danone a anunțat intenția de a investi 700m dolari până în 2017 pentru a moderniza unitățile sale de producție din Rusia. Printr-o serie de proiecte care au fost deja implementate, industria laptelui din Siberia (în Kemerovo și Krasnoyarsk), precum și în regiunea Volga (în Samara, Saransk și Kazan) au extins deja gama lor de produse.

De asemenea, Danone a declarat că au crescut în mod semnificativ capacitățile de producție, precum și standardele de calitate îmbunătățite și siguranța alimentară a produselor finite. Consolidarea capacităților de producție are drept scop de a consolida performanța acestor unități, despre care compania crede că ar avea cel mai mare potențial de dezvoltare atât în Siberia și în regiunile Volga.

Producția la fabricile Tomsk și Cheboksary va fi oprită până la sfârșitul lunii martie 2016. Danone a spus că acest lucru nu va afecta volumul de lapte crud cumpărat sau produsele finite furnizate regiunilor învecinate, precum și în regiunile locațiilor fabricilor.