Metro Cash&Carry testeaza un nou concept de magazin

0

Metro Cash&Carry testeaza in Italia un nou concept de magazin – “Metro Crù – Il mercato del gusto” -, destinat consumatorilor finali. Presa Italiana informeaza ca retailerul Metro Cash&Carry a implementat conceptul B2C in luna decembrie 2015 in magazinul Levata (Lombardia), in apropiere de Mantova.

Unul dintre motivele ce a stat la baza deciziei de implementare a noului concept in zona, a fost faptul ca aceasta provincie este recunoscuta in lumea gastronomica, iar o cercetare de piata a relevant ca aici sunt cei mai multi “ iubitori de mancare buna “.

De asemenea, un alt considerent ce a influentat decizia implementarii noului concept in zona, a fost faptul ca Mantova va fi in 2016 Capitala Culturala Europeana, iar in 2017 Capitala Enogastronomica Europeana (impreuna cu orasele Bergamo, Brescia si Cremona).

Conform publicatiei locale Gazzeta di Mantova, intregul spatiu a fost reamenajat. In acest proces s-a urmarit logica de aranjare a produselor in jurul unor „solutii” si „teme”: mic dejun, pranz, „happy hour” si cina, alaturi de zona de bar, pizzerie si panificatie samd. De asemenea, magazinul ofera si produse nealimentare, echipamente profesionale si mobilier.

„Magazinul din Levata, cu 35 angajati, a fost selectat sa devina “Metro Crù – Il mercato del gusto”, retailerul german introducand experimental conceptul de vanzare cu amanuntul, alaturi de traditionalul B2B.

Gazzeta di Mantova, mai scrie : ” Acesta este pentru primul magazine Metro Cash&Carry ce ofera tuturor consumatorilor amatori de mancare buna si preparate gastronomice gourmet posibilitatea de a cumpara din acest magazin, fara a avea nevoie de legitimatie de client”.

Inaugurarea a avut loc la in luna decembrie 2015, in prezența oficialitatilor locale si a directorului general al Metro Italia, Claude Sarrailh, cel care a ocupat intre 2008 si 2011 functia de Customer Management Director in cadrul Metro Cash&Carry Romania.
Pentru moment, oficialii companiei nu au dat detalii privind extinderea implementarii acestui concept. In Italia, Metro Cash & Carry detine 49 de magazine.