Doi producatori de bere asiatici, interesati de achizitionarea Peroni si Grolsch

0
606
comert1

Compania japoneză Asahi Group Holdings a atras finanţare pentru o ofertă de peste 3 miliarde de dolari pentru achiziţia celor două mărci europene de bere, au spus sursele.

Insa, Asahi Group Holdings nu este singurul producator de bere care şi-a exprimat interesul pentru cumpărarea brand-urilor Peroni şi Grolsch, Thai Beverage din Thailanda, fiind de asemenea interesati de aceasta achizitie.

Termenul pentru depunerea ofertelor expiră în această săptămână, iar printre posibilii cumpărători se află şi fonduri de investiţii, au mai spus sursele.

Compania Asahi Group Holdings a anunţat marţi printr-un comunicat, că analizează diferite posibile achiziţii, dar că nu a fost luată inca o decizie, insa reprezentantii companiei Thai Bev au refuzat să comenteze.

bereAB InBev, lider mondial al pietei berii, a convenit în luna noiembrie a anului trecut preluarea SABMiller pentru circa 108 miliarde de dolari, tranzacţie care va forma un gigant al berii cu o cotă de 30% pe piaţa mondială.

Brand-urile Peroni şi Grolsch sunt două dintre cele patru branduri globale de bere ale SABMiller, celelalte două fiind Pilsner Urquell şi Miller Genuine Draft .

Potrivit analiştilor companiei Exane BNP Paribas, AB InBev şi SABMiller vor forma cea mai mare companie producătoare de bunuri de consum din lume în funcţie de profituri, si estimează că grupul nou format ar obţine în 2016 un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare de 25 de miliarde de dolari.

De asemenea, analiştii consideră ca, grupul ar fi pe primul sau al doilea loc pe 24 din cele mai mari 30 de pieţe ale berii la nivel mondial.

SABMiller, cel de-al doilea producător de bere la nivel mondial, este prezent pe piaţa românească prin intermediul Ursus Breweries, care deţine unităţi de producere a berii la Timişoara, Buzău, Braşov şi o unitate de producţie de capacitate mică la Cluj. Totodată, grupul a achiziţionat în 2009, prin Ursus Breweries, producătorul Bere Azuga.