Decizie surpriza: Sibiul a fost desemnat Regiunea Europeana Gastronomica pentru 2019

0
458

Municipiul Sibiu si regiunea Egeei de Sud din Grecia, care include insulele Santorini, Mykonos, Rodos si Patmos, extrem de frecventate de turisti, au fost desemnate drept Regiuni Europene Gastronomice pentru 2019 de catre Lonely Planet, cea mai mare editura de ghiduri de calatorie din lume.

“Sibiul atrage turistii cu o ambianta fermecatoare, boema, spunandu-se ca are mai multe festivaluri decat orice alt oras din Romania. Primarul orasului a spus ca Sibiul va oferi vizitatorilor cele mai bune si mai sanatoase alimente, cu ingrediente provenite de la fermele locale, si va incerca sa promoveze alimentele traditionale, cum ar fi carne afumata, branzeturi de tara si tocana”, arata editorii ghidului.

Acordarea anuala a unui astfel de titlu, de catre Institutul International de Gastronomie, Cultura, Arta si Turism, cu sprijinul mai multor institutii eruopene, are ca scop stimularea inovatiilor gastronomice si incurajarea turismului.

In 2007, Sibiul a fost desemnat Capitala Culturala Europeana. Pentru 2021, orasul Timisoara este cel desemnat Capitala Europeana a Culturii.
Ca efect al noului titlu, de Regiune Europeana Gastronomica, Sibiul va gazdui, in 2019, mai multe evenimente legate de gastronomie.

Lansat in 1972, Lonely Planet este cea mai mare editura de ghiduri de calatorie din lume, editand in diferite limbi peste 500 de titluri legate de calatorii si contribuind la producerea mai multor emisiuni turistice de televiziune.