Delia Nica a demisionat de la AMRCR dupa incidentul cu reprezentantul unui ONG

0
603

Delia Nica, Director executiv al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), a demisionat, dupa incidentul ce a avut loc la finalul unor discutii, la Ministerul Mediului, privind reciclarea.

La finalul unei intalniri cu reprezentantii Guvernului, ai producatorilor de bunuri ambalate si ai organizatiilor de mediu pe tema rezolvarii blocajului din sectorul reciclarii deseurilor de ambalaje, ce a avut loc pe 17 martie, Delia Nica a lovit cu geanta un reprezentant al unei organizatii de mediu, fiind deranjata de faptul ca acesta filma discutiile din sala fara acordul celor prezenti.

“In urma situatiei create inteleg sa-mi asum responsabilitatea pentru maniera in care am reactionat, care nu poate fi in niciun fel acceptabila, desi nu ma caracterizeaza. In acest sens, mi-am inaintat demisia catre board-ul Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania – AMRCR – pentru ca nu doresc ca evenimente colaterale sa aduca atingere imaginii asociatiei si membrilor sai”, a afirmat Delia Nica.

Aceasta a adaugat ca isi doreste ca proiectele si reusitele de la AMRCR sa fie “mult mai puternice si durabile decat emotia produsa de acest eveniment regretabil”.

“In viitor ma voi dedica altor activitati personale si profesionale, in care sper ca expertiza mea sa fie utila”, a mai spus ea.

AMRCR a transmis presei, joi, un comunicat in care cere anularea taxelor de penalitate pentru ambalaje si sistem de colectare garantat de stat. Asociatia sustinea ca acestea se ridica in unele cazuri, pentru 2015, la 1,5 milioane euro pentru o singura companie.

De asemenea, reprezentantii marilor retaileri cereau abrogarea textelor normative care au dus la crearea unui sistem nefunctional in ceea ce priveste gestionarea deseurilor de ambalaje si la nerespectarea normelor europene si a tintelor asumate de Romania in acest context.