EHL lanseaza amestecuri de seminte destinate noilor trenduri de pe piata de biscuiti sarati

0
1014

Furnizorul de ingrediente EHL si-a extins gama cu noi amestecuri de seminte pentru biscuitii sarati.

Compania cu sediul in Marea Britanie isi doreste sa genereze un interes tot mai mare pentru biscuitii sarati premium, prin noile sale amestecuri, care includ seminte, cum ar fi chia, mac albastru si alb, dovleac si chimion.

amestecuri_de_seminte_4Desi EHL furnizeaza de mai mult timp amestecuri de seminte pentru industria de morarit si panificatie, compania considera ca piata de gen nu este saturata si conform celor declarate pentru BakeryandSnacks.com este de asteaptat ca cererea sa continue sa creasca, ca urmare a atentiei pozitive a mass-media, atentie centrata in jurul beneficiilor de sanatate oferite de produsele alimentare care contin seminte.

”Am lansat amestecurile noastre de seminte dupa ce am constat o crestere a cererii pentru produse mai sanatoase, precum si o crestere a cererii pentru biscuitii premium cu arome si topping-uri inovatoare”, a declarat directorul de vanzari al EHL, Tasneem Backhouse.

Evolutia pietei de biscuiti sarati

Tasneem Backhouse explica faptul ca piata de biscuiti sarati a fost “in continua evolutie”, si ca, biscutii simpli, aromatizati si cei din ovaz cu seminte au dat tonul acestui trend ascendent, in acest moment.

amestecuri_de_seminte_6“Bicuitii din ovaz sunt bogati in proteine ​​si fibre solubile, au un continut scazut al indicelui glicemic (GI) si sunt in mod natural un aliment fara gluten”, declara Backhouse. “Aceste caracteristici bune pentru sanatate sunt atractive pentru consumatorii interesati de produsele alimentare care tin de foame pentru mai mult timp si care ofera un plus de energie de lunga durata,” adauga acesta.

EHL arata ca semintele sunt un ingredient versatil pentru produsele de panificatie si ofera reale beneficii pentru producatori, cum ar fi de exemplu faptul ca raman stabile la temperaturi ridicate, pastrandu-si aroma si aspectul vizual.

Cele mai populare tipuri de seminte

In prezent, cele mai populare seminte printre producatorii din industria de morarit si panificatie – in functie de vanzarile EHL – sunt cele de chia, de in, de mac albastru si alb si cele de in auriu.

“Ne asteptam ca popularitatea acestor ”toppinguri” sa se mentina si in perioada urmatoare”, a adaugat Backhouse.

Printre clientii EHL se numara “<i> jucatori cheie </ i>” din sectorul de panificatie, dar si brutarii locale. Firma EHL poate lucra, de asemenea, cu echipe de dezvoltare a produselor pentru a se realiza amestecuri personalizate.

amestecuri_de_seminte_7Amestecuri populare ale EHL

  • Floarea-soarelui, mac si susan;
  • Chia, floarea-soarelui si dovleac;
  • Dovleac si susan;
  • In, susan si mac;
  • Susan, dovleac, floarea-soarelui, in;
  • Nuci de pin, dovleac.