Ferma plutitoare de bovine, un proiect de pionierat in Rotterdam

0
113

Prima ferma plutitoare ce gazduieste bovine a fost data in folosinta in cel mai tranzitat port al Europei, Rotterdam, informeaza BBC.

Platforma plutitoare ce are deja 32 de bovine incearca sa arate ca productia de alimente poate deveni mai putin vulnerabila in fata schimbarilor climatice, in perspectiva cresterii alarmante a nivelurilor apelor.

Proiectul este rezultatul colaborarii dintre de Peter si Minke van Wingerden de la compania Beladon, specializata in arhitectura de acest tip, si agentia de design Goldsmith.

Produsele vacutelor de la ferma plutitoare vor fi distribuite in curand in lantul de retail Lidl din tot orasul Rotterdam.

Impact minim asupra mediului inconjurator
Productia de bovine, una dintre cele mai blamate categorii pentru deteriorarea mediului inconjurator, poate deveni astfel sustenabila. Platforma a fost creata dupa principiile designului circular: isi genereaza singura electricitatea pe care o consuma cu ajutorul panourilor solare si furnizeaza apa potabila prin sistemul de colectare si purificare a apelor fluviale.

Bovinele sunt hranite cu iarba de pe terenurile de golf din oras si cu cartofi proveniti din resturile alimentare. Fiecare vaca are propriul spatiu, cu podele de cauciuc si se pot plimba pe uscat, pe un teren alaturat, cand simt nevoia sa faca miscare.

Nu este ceva neobisnuit pentru bovine sa fie pe apa, intrucat multe dintre ele petrec multe zile in transportul maritim. Australia, de exemplu, exporta 800.000 de vaci pe an, multe dintre ele stand la bordul navelor saptamani in sir.