FrieslandCampina va trece la utilizarea de echipamente cu aburi, alimentate cu aschii de lemn

0
297

FrieslandCampina va trece la utilizarea “aburului verde” generat prin arderea aschiilor de lemn, la uzina sa de productie a branzeturilor din Olanda.

Brouwer Bio Centrale va incepe construirea pentru compania de lactate a unui incinerator bio, la sfarsitul acestei luni, la locatia acesteia din Balkbrug, in apropiere de Zwolle, incinerator care va fi amplasat langa fabrica sa de productie a branzeturilor.

Brouwer este specializata in intretinerea arbustilor de pe marginea drumului, pe autostrazile germane, activitate care genereaza o multime de aschii de lemn, a spus FrieslandCampina. Aschiile de lemn pot fi apoi utilizate drept combustibil pentru bio-incinerator. Incineratorul indeplineste cerintele stricte de mediu, aerul eliberat prin cosul de fum fiind purificat mai intai prin filtre.

Incineratorului va furniza pentru liniile de productie ale FrieslandCampina din Balkbrug aproximativ 55.000 de tone de abur bio pe an, care vor inlocui 5,5 milioane de metri cubi de gaze naturale utilizate in prezent. Incineratorul este de asteptat sa fie operational pana la sfarsitul anului 2017.

Initiativa se incadreaza foarte bine in strategia Route 2020 a FrieslandCampina, care si-a propus cresterea realizata in conditiile unui impact zero asupra mediului si reducerea emisiilor de CO2 prin utilizarea energiei verzi, cum ar fi energia eoliana, energia solara si biogazul.