Grupul Puratos face schimbari in managementul local si regional pentru a-si consolida pozitia in regiune

0
143

• Gabriela Beres va coordona dezvoltarea grupului belgian pe 18 piete,
din rolul de director regional Europa Centrala si de Est & Caucaz

• Gabriel Galuscan este desemnat Director General Puratos Romania

Grupul belgian Puratos, lider global in productia de ingrediente pentru industria de brutarie, patiserie si ciocolaterie, anunta schimbari in managementul executiv, la nivel regional si local, in scopul consolidarii operatiunilor si pozitiei companiei in zona Europei Centrale si de Est si in Caucaz.

La un an de la numirea Gabrielei Beres in rol regional, Puratos extinde responsabilitatile managerului roman, care va asigura implementarea strategiei grupului intr-o regiune extinsa la 18 piete, care genereaza o cifra de afaceri de circa 150 milioane de euro.

Gabriela Beres va superviza activitatile subsidiarelor din Austria, Cehia, Slovacia, Croatia, Slovenia, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Romania, Serbia, Bosnia-Hertegovina si operatiunile din Albania, Kosovo, Georgia, Armenia, Turkmenistan, Tadjikistan si Uzbekistan, unde compania activeaza cu distributie externalizata, prin retele de distribuitori locali.

Puratos continua sa creasca si sa integreze strategic schimbarile generate prin achizitiile de fabrici din ultimii 2 ani, cu o atentie speciala pentru integrarea producatorului austriac Diamant,” a declarat Gabriela Beres, Director Regional Europa Centrala si de Est & Caucaz. “Este o regiune care creste sustenabil, cu planuri ambitioase de diferentiere si extindere, investitii in noi fabrici si linii de productie performante.

Romania este foarte importanta in regiunea Europei Centrale si de Est, dar si la nivelul intregului grup. Avem o subsidiara profitabila, cu o structura performanta, o strategie clara de diferentiere si viziune sanatoasa de viitor.

Romania a crescut sustinut in ultimii ani, a facut investitii si s-a reorganizat. Vom continua sa investim in oamenii din echipa si sa le oferim oportunitatea sa atinga excelenta profesionala, modificarile din echipa de management fiind strategice in acest sens.

De asemenea, ne luam angajamentul sa aducem o schimbare in bine la nivelul comunitatii, printr-un proiect pe care speram sa-l lansam anul acesta, cu impact direct in randul tinerilor din medii defavorizate, care vor sa profeseze in industria de patiserie,” a incheiat Gabriela Beres.

Gabriel Galuscan va prelua rolul de Director General Puratos Romania, urmand sa asigure continuitatea cresterii si consolidarii pozitiei companiei pe piata romaneasca. Gabriel Galuscan are o experienta de 20 de ani in cadrul echipei, in ultimii 11 ani fiind Director National de Vanzari, perioada in care a avut un aport valoros in cresterea cifrei de afaceri a companiei, inclusiv prin dezvoltarea relatiilor comerciale cu artizanii si companiile de distributie. Gabriel Galuscan are un Executive MBA romano-american la ASEBUSS, in colaborare cu Kennesaw State University si este licentiat al Universitatii Politehnica Bucuresti.

“Am primit aceasta provocare avand convingerea ca echipa actuala va continua parcursul ascendent al Puratos pe piata locala,” a declarat Gabriel Galuscan, Director General Puratos Romania. “Ne bucura increderea sectorului industrial, artizanal si de retail in solutiile si in modul nostru de lucru, iar aceasta se datoreaza experientei regionale a echipei locale, oameni cu o pregatire profesionala excelenta si pasiune pentru ceea ce fac.

Ne motiveaza puternic faptul ca Puratos Romania poate sustine dezvoltarea economica nu doar pe aceasta piata, ci si pe alte piete din Europa, ca furnizor de materii prime, de servicii si in calitate de consultant pentru industria de profil,” a incheiat Gabriel Galuscan.

Puratos Romania este unul dintre principalii jucatori de pe piata de ingrediente pentru industria alimentara. Compania detine o fabrica cu trei linii de productie pentru materii prime si ingrediente destinate industriei locale de brutarie, patiserie si ciocolaterie si reprezinta de asemenea, un nod logistic de aprovizionare cu o gama larga de produse pentru filialele Puratos din Bulgaria, Grecia, Republica Moldova, Ungaria, Kosovo, Serbia si Israel.


Despre Grupul Puratos

Grupul Puratos este lider global in productia de materii prime inovative, cu expertiza in aplicatii finite pentru industria de panificatie, patiserie si ciocolaterie. Compania a fost fondata in Belgia in 1919, cu sediul central la Bruxelles, are 8.780 de angajati in 70 de tari, detine 64 de unitati de productie si 82 de centre de inovatie, oferind clientilor ingrediente calitative si nutritive adaptate cerintelor locale. Produsele Puratos sunt comercializate in 100 de tari, in 2018 cifra de afaceri a Puratos a atins 1,7 miliarde de euro la nivel global.Despre Puratos Romania

Puratos Romania ofera materii prime pentru sectorul alimentar si servicii specializate clientilor sai din sectorul industrial, artizanal, retail si HORECA printr-o retea de 12 filiale la nivel national si prin cele doua centre de inovatie, din Bucuresti si Cluj-Napoca, destinate testarii de produse si ingrediente inovatoare.

Compania a fost infiintata in anul 1995, in Bucuresti, avand in prezent o unitate de productie in judetul Ilfov, cu trei linii de productie distincte (linie de margarina, linie de mixuri pentru patiserie si brutarie, respectiv o linie pentru umpluturi cu fructe, creme pe baza de apa si glazuri) si 150 de angajati.

Puratos Romania este unul dintre principalii jucatori din sectorul de ingrediente pentru industria alimentara, avand un portofoliu extins de produse, printre care maiele active si inactive, cereale incoltite si infuzate in maia lichida, ciocolata belgiana Belcolade, umpluturi cu fructe, glazuri, creme fine pentru deserturi.