In anul centenarului, Salamul de Sibiu IGP sarbatoreste 130 de ani de excelenta

0
140

Clientii Carrefour din Bucuresti, Brasov si Constanta vor putea descoperi, in hipermarketuri, calitatea si gustul inconfundabil al Salamului de Sibiu IGP

Desfasurat sub sloganul „Salam de Sibiu IGP – Enjoy it from Europe ”, programul de degustare realizat de Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu, in parteneriat cu Carrefour Romania, urmareste transmiterea directa a beneficiilor Salamului de Sibiu – calitate, gust inconfundabil si traditie – 130 de ani de excelenta, care au facut posibila obtinerea Indicatiei Geografice Protejata in anul 2016 (IGP)

Timp de 2 saptamani, in zilele de vineri si sambata in hipermarketurile Carrefour din Bucuresti, Brasov si Constanta, Salamul de Sibiu IGP va putea fi degustat intr-un amplu program de promovare in care Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu, alaturi de Carrefour Romania, va prezenta consumatorilor beneficiile sistemului de calitate IGP pentru Salamul de Sibiu.

Campania iti propune sa aduca in centrul atentiei consumatorului calitatea, gustul inconfundabil al Salamului de Sibiu si traditia acestuia dar si cresterea increderii consumatorilor in sistemele de calitate europene si cresterea gradului de recunoastere a logoului IGP.

„Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu reprezinta, in primul rand, o garantie a faptului ca pe masa consumatorilor va ajunge intotdeauna Salam de Sibiu de cea mai buna calitate. Procesul de certificare IGP nu a fost deloc usor, dar astazi Salamul de Sibiu sta la egalitate la masa europeana cu alte produse, dovedind inca o data, maiestria oamenilor care il fac, precum si calitatea excelenta a acestui produs.” declara Carmen Gavrilescu, Presedintele Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu.

SalamCea mai mare atractie a programului o constituie prezentarea care va avea loc in data de 1 Decembrie in hipermarketul Carrefour Baneasa, din Bucuresti, incepand cu ora 12:00, unde, intr-o atmosfera de sarbatoare, asteptam consumatorii pentru o degustare inedita a Salamului de Sibiu si pentru creionarea unui moment de istorie in care fiecare generatie poate impartasi emotii, amintiri despre cel mai iubit produs din carne, apreciat de consumatorii din Romania si nu numai.

“Ne face o deosebita placere sa gazduim in magazinul nostru un eveniment care aduce un plus valoare atmosferei vestive dedicata zilei de 1 Decembrie. Mai mult, in an centenar, ne bucura faptul ca putem consolida strategia Carrefour prin actiuni concrete care sprijina produsele romanesti si parteneriatele cu producatorii romani. In acelasi timp, actiunile noastre merg si catre clientii nostri, oferindu-le acestora o experienta unica si un moment de degustari de neuitat ale Salamului de Sibiu IGP, un produs romanesc, cu o recunoastere nationala si internationala”, a declarat Ionut Solonca, Director Hipermarket Carrefour Baneasa.


Despre Carrefour:
In Romania, grupul Carrefour ofera clientilor sai multiple posibilitati de a face cumparaturi, atat in cele 331 magazine din tara, cat si prin portalul unic www.carrefour.ro, de unde clientii din Bucuresti pot achizitiona produse alimentare din sectiunea „Supermarket Online”, dar si produse nealimentare din sectiunea Carrefour&Partenerii, cu livrare oriunde in tara sau cu ridicare de la punctele „Click&Collect” din hipermarketurile Carrefour.

CarrefourMai mult, prin platforma BRINGO, disponibila gratuit in Google Play si App Store, Carrefour le ofera clientilor din Iasi, Cluj, Constanta si Bucuresti posibilitatea de a face cumparaturi din peste 50.000 de produse la pret de hipermarket, livrate in 90 de minute.

De asemenea, prin intermediul Gurmandio, clientii din Botosani, Braila, Buzau, Focsani, Galati, Iasi, Suceava, Piatra-Neamt, Targu Jiu si Ploiesti pot comanda o varietate mare de preparate, atat din sectiunea de gastronomie a Carrefour, cat si de la restaurantele locale, livrare gratuita si multiple metode de plata (cash, card, tichete de masa).

Carrefour a dezvoltat pentru clientii sai mijloace inovatoare de plata, precum aplicatia „Carrefour Pay”, prin intermediul careia acestia pot verifica preturile din magazin sau plati cumparaturile direct din aplicatie, la casele de marcat. Continuand seria inovatiilor, anul trecut, Carrefour a lansat in hipermarketul Carrefour Baneasa, serviciul integrat „Casa ta – Self Service”, prima casa de marcat unde clientii au posibilitatea sa scanze si sa plateasca singuri, in acelasi loc, produsele cumparate.

Carrefour sustine comunitatile in care activeaza prin programe relevante, astfel ca, in 2017, retailerul a lansat, in premiera in Romania, Cooperativa Agricola Carrefour Varasti, prima de acest gen fondata alaturi de un retailer. Proiectul aduce mai aproape de clientii Carrefour producatorii agricoli romani cu produse de calitate si le ofera acestora oportunitatea de a accesa o piata de desfacere sustenabila.

In 2018, Carrefour Romania a lansat Filiera Calitatii Carne de Manzat si Filiera Calitate Carne Angus, continuandu-si astfel misiunea si angajamentul de a le oferi clientilor produse romanesti de calitate, proaspete si gustoase, cu gust autentic, la un pret competitiv, prin dezvoltarea de parteneriate durabile cu micii producatori locali.

Cele doua filiere ale calitatii se alatura celorlalte 3 lansate de Carrefour in Romania, incepand cu 2008, pentru morcov, cartofi si somon, asigurand controlul calitatii produselor oferite, prin monitorizarea si verificarea continua a standardelor de calitate setate impreuna cu partenerii de catre o echipa de experti.