Intalnire intre Achim Irimescu si reprezentantul FAO

0
754

Luni, 25 aprilie 2016, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a avut loc o intalnire intre ministrul Achim Irimescu si Vladimir Olegovich Rakhmanin, Asistent al Directorui General si Reprezentant pentru Europa si Asia Centrala al FAO (Organizatia Mondiala a Alimentatiei).

In cadrul intrevederii, ministrul Achim Irimescu a reiterat interesul Romaniei de participare si implicare in cadrul programelor si proiectelor dezvoltate de FAO in Republica Moldova, cu atat mai mult cu cat va fi membru al Consiliului FAO incepand cu data de 30 iunie 2016, timp de 3 ani, si va detine presedintia Consiliului Uniuni Europene in a doua jumatate a anului 2019.

La randul sau, reprezentantul FAO a apreciat ca suportul acordat de catre Romania Republicii Moldova, dar si Ucrainei si Georgiei, reprezinta o contributie importanta pentru dezvoltarea celor trei state din regiune.

De asemenea, Achim IRIMESCU a informat oficialul FAO ca a acceptat propunerea FAO de a gazdui in trimestrul IV a anului 2016, Conferinta Regionala pentru Pescuit la Marea Neagra (FAO/ GFCM).

La finalul discutiilor, Achim Irimescu a confirmat participarea delegatiei Romaniei condusa de domnia sa la Conferinta Regionala pentru Europa a FAO ce se va desfasura anul acesta in Antalya (Turcia) in perioada 4 – 6 mai 2016.