Lanțul rece: livrări urbane mai durabile

0
16

În Paris, Saveurs et Vie livrează mâncare la domiciliu cu vehicule utilitare electrice Pulse 4 de la Ligier echipate cu containere frigorifice Alcatherm de la Coldway, informează Process Alimentaire.

Expansiunea comerțului electronic cu produse alimentare și livrarea de mâncare la domiciliu fac ca zilnic să fie necesară livrarea a din ce în ce mai multe produse alimentare, în condiții de frig, în centrele orașelor. În același timp, constrângerile de mediu privind emisiile de gaze cu efect de seră și poluarea fonică sunt în creștere.

La intersecția acestor provocări, compania Saveurs et Vie, specializată în livrarea mâncare personalizată la domiciliu, a ales să utilizeze, în cadrul activității sale din Paris, 12 vehicule utilitare publice nepoluante. Cu un volum de până la 2 metri cubi, acestea îmbină containerele din gama Coldway Alcatherm cu vehicule utilitare electrice din gama Ligier Professional Pulse 4.

Silențios și ecologic

Tehnologia poate produce frig și / sau căldură prin reacția dintre amoniac și săruri, folosind un agent frigorific natural care generează frig pentru 12 – 24 de ore. Reacția nu necesită o sursă externă de alimentare continuă. Astfel, containerul frigorific este independent de bateria vehiculului și nu afectează autonomia acesteia (a cărei reîncărcare dureză câteva ore). În plus, sistemul funcționează fără motor sau compresor, deci fără zgomot.

„Soluția propusă de Coldway și Ligier Professional este singura care ne permite să avem un sistem rece, complet și autonom, care respectă cerințele de reglementare (ATP) în condițiile a numeroase deschideri ale ușii containerului frigorific, chiar și la temperaturi ridicate”, spune Arnaud Leblanc, manager de logistică la Saveurs et Vie.